fbpx
Dr. Rachad prezinta:

Implant mamar
Operatia de marire sani cu “silicoane“

Implant mamar - operatie marire sani

Marirea sanilor prin implanturi mamare sau augmentarea mamara cu implant silicon este o procedura indicata pentru femeile care doresc sa obtina sanii mai voluminosi, o proiectie mai ferma si o imbunatatire a simetriei acestora.


In aceasta pagina vom discuta despre cum se pot atinge aceste obiective, ce tipuri de implanturi mamare exista la ora actuala, care sunt pasii ce trebuiesc urmati inainte de operatie, cum decurge interventia si recuperarea si care sunt riscurile si complicatiile ce pot aparea.Cui se recomanda marirea sanilor cu implanturi?

Operatia de marire a sanilor cu implanturi din silicon se recomanda femeilor cu varsta de peste 18 ani, in urmatoarele cazuri:

– sanii hipotrofici (mici);
– sanii asimetrici;
– hipoplazia mamara: sanii incomplet dezvoltati care raman mici;
– deformatii congenitale ale sanului;
– reconstructia de san dupa mastectomie sau posttraumatic.

De retinut este faptul ca operatia de implant mamar cu silicon poate rezolva problema sanilor care sunt usor lasati, insa nu corecteaza ptoza mamara severa, adica sanii foarte lasati. In cazul in care exista o astfel de situatie, operatia indicata este ridicarea sanilor prin lifting mamar.

Ptoza mamara: grade de lasare a sanilor

Marimi de implanturi mamare

Inainte de a alege un anumit implant mamar este bine de stiut ca rezultatul final al operatiei de marire a sanilor este influentat decisiv de marimea si tipul implantului. In acest sens, desi majoritatea femeilor isi doresc sa obtina sani cat mai mari, uneori alegerea unor implanturi mamare supradimensionate poate crea un aspect nenatural, disproportionat. De aceea, este bine ca pacienta sa urmeze recomandarile chirurgului si sa aleaga impreuna cu acesta marimea de implant potrivita siluetei sale.


Tipuri & Texturi

Implanturile cu silicon sunt la ora actuala, cele mai moderne si utilizate implanturi mamare. Acestea contin la exterior un invelis elastic de diverse texturi, iar la interior gel siliconic coeziv care are proprietatea de a impiedica scurgerea si deformarea. Pe langa acest avantaj, implanturile siliconice imita foarte bine la atingere si palpare senzatia unei glande mamare naturale.

In ceea ce priveste al doilea factor ce influenteaza rezultatul, respectiv alegerea tipului de implant mamar, vom explica mai jos care sunt variantele pe care le puteti alege. In functie de forma exista 2 tipuri de implanturi: rotunde si anatomice.

Implanturile anatomice

Implanturi mamare anatomice

De obicei, se folosesc implanturi mamare anatomice atunci cand se doreste a se corecta o ptoza mamara (lasarea sanilor), dar si atunci cand pacienta doreste ca sanii sai sa capete un aspect cat mai natural. Aspectul natural oferit de implanturile anatomice rezulta atat din forma de”para” sau “lacrima” a acestora, cat si din inaltimea lor. Astfel, comparativ cu implantul mamar rotund, implantul anatomic urca spre si umple discret un decolteu, conferind un aspect estetic veritabil si atragator.

Un alt avantaj al implantului anatomic este cazul particular in care pacienta are o ptoza mamara usoara sau moderata (sanii sunt lasati) si doreste ridicarea sanilor fara a recurge la operatia de lifting. In astfel de situatii, introducerea de implanturi mamare anatomice reprezinta o alternativa viabila.

In oricare din situatiile prezentate mai sus, pentru a alege un implant anatomic corespunzator doctorul chirurg estetician va analiza calitatea pielii si a glandei mamare, circumferinta toracelui, inaltimea si greutatea si va recomanda pacientei tipul de implant potrivit.

Totul despre silicoane anatomice


Implanturile rotunde

Implanturi rotunde

Cand se doreste marirea sanilor in forma pronuntata, pacienta poate alege implantul mamar rotund. Aceste tipuri de implanturi mamare sunt identice ca si textura si continut de silicon, insa, spre deosebire ce cele anatomice, prezinta o circumferinta perfect egala. Datorita formei rotunde, implanturile de acest tip umplu in mod evident partea de sus a decolteului, sanii capatand un aspect voluminos si pronuntat.

Atunci cand alegeti volumul unui implant mamar rotund, trebuie sa stiti ca aveti la dispozitie o gama variata de marimi si profile. Astfel, volumul poate varia intre 90 si chiar 800 cc (centrimetri cubi), iar proiectia intre 2 si 6 cm.

Desigur, tipul de implant mamar rotund trebuie ales cu grija. La fel ca si in cazul implantului anatomic, in urma masuratorilor, medicul chirurg va tine cont de dorintele dumneavostra si va recomanda ce tip de implant vi se potriveste mai bine.

Implanturi rotunde sau anatomice? Alege forma ideala!

Cum decurge operatia?

Inainte de orice operatie de marire a sanilor cu implant silicon se va stabili metoda de introducere a implantului mamar. Momentan, exista 2 metode de introducere, submuscular sau subglandular, iar inciziile se pot efectua la nivelul santului inframamar, periareolar sau transaxial.

Introducerea implanturilor

De obicei, operatia de marire a sanilor cu implant mamar dureaza 1-2 ore si se efectueaza cu anestezie generala, inciziile de 4-5 cm facandu-se la nivelul santului submamar sau periareolar (trebuie respectate anumite masuri). Cele mai intalnite implanturi sunt cele introduse sub muschiul pectoral mare. La inchiderea inciziei si finalizarea operatie se utilizeaza fire speciale pentru ca cicatricile sa se vindece si dispara in cel mai scurt timp.

Incizia inframamara

Incizia inframamara

Incizia inframamara (sub san) este cea mai des folosita metoda de introducere a protezelor in augmentarea cu implant mamar anatomic sau rotund. Avantajele acestei metode constau intr-o cicatrice ascunsa sub pliu, risc de infectie scazut, usurinta si siguranta pentru scoatere sau reinlocuire.

Cele mai multe operatii cu incizii inframamare se efectueaza pentru introducerea implanturilor mamare rotunde, urmate la distanta apreciabila de cele anatomice.


Incizia periareolara

Incizia periareolara

A doua modalitate de introducere a implanturilor mamare, dupa frecventa utilizarii, este incizia periareolara (la baza areolei). Avantajele acestei metode sunt date de simplitatea introducerii implanturilor siliconice, riscul scazut de infectie si mascarea cicatricei datorata culorii mamelonului. Acest tip de incizie este mai rar folosit pentru ca poate sensibilza pielea areolei iar in caz de scoatere sau inlocuire va trebui efectuata o incizie suplimentara.

De asemenea, incizia periareolara afecteaza canalele de alaptare si de aceea este de evitat pentru pacientele care vor sa aibe copii in viitor.


Incizia transaxiala

Incizia transaxiala

Incizia transaxiala (subrat) este o metoda foarte rar intalnita in operatia de implant mamar cu proteze siliconice. Avantajul principal este dat de ascunderea cicatricei, iar dezavantajele sunt vizibilitatea mai scazuta a chirurgului si posibilitatea de aparitie a asimetriei mamare.

Datorita dificultatilor ce pot aparea in timpul operatiei, majoritatea chirurgilor evita utilizarea acestei metode, preferand in schimb una din cele doua incizii explicate mai sus.


Profesionalism. Excelenta. Experienta

REZULTATE DE EXCEPTIE

Operatii de marire a sanilor cu Dr. Rachad

Chirurgie estetica Bucuresti - Dr. Rachad

0123456789001234567890

Ani de
experienta

Chirurg specialist cu vasta experienta & expertiza in chirurgie estetica.01234567890012345678900123456789001234567890+

Operatii de implanturi

Peste 2000 de operatii de marire a sanilor cu implanturi rotunde si anatomice.01234567890012345678900123456789001234567890+

Operatii de lifting

Peste 2000 de proceduri chirurgicale de ridicare a sanilor lasati (liftinguri mamare).

Cat costa un implant cu silicon?

Daca te intrebi “cat costa un implant cu silicon?“, trebuie sa stii ca raspunsul la aceasta intrebare depinde de 3 factori si anume: tipul de implant, marca acestuia si tehnica de abordare.

Descopera noile preturi oferite de catre Dr. Rachad, chirurg estetician specialist, cu o experienta de peste 20 de ani in chirurgie estetica si mii de operatii de implanturi mamare.

MENTOR

3000

Implanturi silicon cu forma rotunda
 • Anestezie generala✔
 • Operatia chirurgicala by Dr. Rachad✔
 • Spitalizare 24 de ore✔
 • Pansamente✔
 • Bustiera post operatie✔
 • Consultatii GRATUITE post operatie✔


NOU
MENTOR

4000

Implanturi rotunde New Generation
 • Anestezie generala✔
 • Operatie chirurgicala by Dr. Rachad✔
 • Spitalizare 24 de ore✔
 • Pansamente✔
 • Bustiera post operatie✔
 • Consultatii GRATUITE post operatie✔

Poze inainte & dupa

Descopera acum poze inainte si dupa operatii de implanturi mamare realizate de Dr. Rachad.
INAINTE
DUPA

Inainte de operatie

Inainte de operatieIn cadrul consultatiilor ce au loc inainte de operatie, doctorul va efectua diverse masuratori si va prezenta pacientei gama si tipurile de implant silicon in care aceasta se incadreaza. Tot atunci, pacienta trebuie sa informeze medicul cu privire la antecedentele sale. Consumul de alcool, tutun sau droguri sa fie prezentate deschis medicului, in cazul in care aceastea au existat sau exista.

De asemenea, medicul trebuie sa fie informat cu privire la existenta in familie a cazurilor de cancer de san, daca acestea au existat. Inainte de operatia de implant mamar, doctorul va recomanda sa:

– intrerupeti fumatului cu 2 saptamani inainte de operatie;
– fiti in afara perioadei de menstruatie;
– intrerupeti aspirina, AINS, anticonceptionale si alte medicamente care pot influenta coagularea sanguina.

Consultatia 3D

In decursul consultatiei properatorii, Dr. Rachad foloseste tehnologia de scanare si simulare 3D CRISTALIX, o metoda de ultima generatie ce iti permite sa vizualizezi in timp real cum arati cu zeci de modele de implanturi. Procedura consta in efectuarea unui set de imagini ale bustului realizate din diverse unghiuri. Acestea se introduc in softul de simulare 3D si apoi se prelucreaza. S-ar putea sa te intrebi ce masura a cupei, volum sau forma sa alegi. Dr. Rachad te va lasa sa probezi virtual o gama foarte variata de tipuri de implanturi, marimi si tehnici de introducere pentru a vedea care ti se potriveste cel mai bine.

Consultatie 3D implanturi mamare
Oferta consultatie 3D implanturi mamare
 • Curioasa sa vezi cum ai arata cu sanii ideali?
Curioasa sa vezi cum ai arata cu sanii ideali?

Mai intai este important sa constientizezi ca aceasta simulare nu are ca scop reprezentarea fidela a rezultatului. Ceea ce iti ofera consultatia este posibilitatea de a te clarifica cu privire la cum arata diferitele tipuri de implanturi pe corpul tau.

Simularea 3D poate fi extrem de ajutatoare in decizia finala, mai ales atunci cand esti in dilema si ai de optat intre 2 tipuri de implant mamar. Poate ca initial ai probat in sutien 2 seturi diferite de implanturi cu silicon si nu stii care dintre ele este cea mai buna varianta. Vazand insa pe ecran simularea 3D fara imbracaminte, decizia poate fi luata cu mai multa usurinta.

> Scanare 3D a sanilor
> Simulare 3D Before & After bazata exclusiv pe anatomia corpului tau
> Analizezi zeci de forme si marimi de implanturi si vezi pe monitor cum arati cu fiecare
> Alegi impreuna cu Dr. Rachad varianta ideala.

Cat costa?
Costul scanarii si simularii 3D este de 45 euro (pret redus de la 90 euro). Toate etapele prezentate mai sus impreuna cu alegerea implantului ideal se realizeaza in timpul consultatiei 3D.

Unde si cum te programezi?
Consulatia are loc in str. Jiului 131, Sector 1, Bucuresti. Dupa completarea formularului te vom contacta pentru a stabili de comun acord data si ora programarii.

Gata de programare?
Click aici!


Analizele

Inainte de orice operatie de implant mamar se vor efectua urmatoarele analize:
– analize de sange;
– ecografie mamara;
– radiografie pulmonara;
– electrocardiograma.

Riscuri & Complicatii

Indiferent de marca si tipul implanturilor, respectiv de metoda de introducere a acestora, exista posibilitatea de aparitie a anumitor complicatii, fapt ce poate duce la alte interventii chirurgicale ulterioare. Pentru a diminua astfel de riscuri este bine sa alegeti un chirurg estetician cu experienta.

Riscurile si complicatiile de dupa operatia de implant silicon sunt:
– durerea;
– hematom, serom, infectii, cicatrici vicios vindecate;
– contractura capsulara;
– modificarea sensibilitatii areolare;
– asimetria mamara;
– ruptura implantului.
Cele 9 complicatii dupa implant mamar si cum sa le eviti

Recuperarea dupa operatie

Durata vindecarii complete si permiterea revenirii la activitatile obisnuite, depinde de la persoana la persoana si de fiecare organism, dar si de locul inciziei, de marimea implantului si daca implantul este plasat deasupra sau dedesubtul muschiului pectoral. Imediat dupa operatie, recuperarea incepe prin odihna la pat. Unele paciente pot pleca acasa in aceeasi zi, dar pot opta si pentru o noapte de spitalizare.

Sportul si activitatea fizica

Activitatile fizice vor fi reduse in jur de 3 -7 zile. Dupa operatia de implant mamar nu este recomandata ridicarea de greutati pentru o perioada de 6 saptamani. Recuperarea nu presupune odihna in pat, se recomanda ca pacienta sa fie mobila din prima zi dar este necesara o reducere a activitatii fizice si luarea unor masuri pentru o vindecare potrivita.

Bustiera postoperatorie

Bustiera are un rol determinant deoarece sustine sanii, restrictioneaza miscarea implanturilor, ajuta la reducerea umflaturilor, facilitand astfel recuperarea dupa implant.

Materialul bustierei se adapteaza bustului prin extinderile si contractarile corespunzatoare, oferind si compresie si confort. In acelasi timp, materialul ajuta procesul de videcare fiind capabil sa protejeze pielea de iritatii.

Recomandari

Dupa operatie pot aparea dureri postoperatorii, insa ele difera ca intensitate de la o pacienta la alta. Bine de stiut este ca implanturile mamare plasate subglandular dor mai putin decat cele plasate submuscular. Incercati sa urmati intocmai toate recomandarile medicului, atat inainte, cat si dupa operatie.

In mod obisnuit, pacientii ar trebui sa urmeze urmatoarele indicatii:
– tratament cu antibiotice si analgezice;
– evitarea contactul sexual timp de 3 saptamani;
– reluarea activitatiile normale la 2 saptamani dupa operatie;
– masajului sanului circular timp de 6 luni dupa vindecare;
– purtarea bustierii timp de 2 luni/ prima luna 24 de ore/ a 2-a luna 12 ore pe zi, dupa care puteti renunta la bustiera.

Intrebarii frecvente

 • La cat timp dupa nastere imi pot pune “silicoane“?
 • “Silicoanele“ se lasa dupa sarcina?
 • Pot sa alaptez dupa operatia de implanturi?
 • Cand se schimba implanturile?
 • “Silicoanele“ Mentor au garantie pe viata?
La cat timp dupa nastere imi pot pune “silicoane“?

Timpul recomandat este de cel putin trei luni, aceasta perioada fiind necesara pentru a-i permite corpului sa se vindece dupa operatie si de asemenea sa se pregateasca pentru perioada de sarcina. Este posibil ca cicatricile sa treaca putin mai greu daca se ramane insarcinata foarte curand. Dupa ce pacienta s-a vindecat si nu mai este nevoie sa ia medicamente, este in siguranta sa incerce sa ramana insarcinata.

Sarcina si implantul mamar

“Silicoanele“ se lasa dupa sarcina?

Sunt cativa factori care pot avea un rol decisiv la cum vor reactiona sanii dupa sarcina si terminarea perioadei de alaptat: varsta, calitatea pielii, faptul ca pacienta este sau nu fumatoare, obiceiurile alimentare, numarul sarcinilor, cat se ia in greutate si cat de mult se mareste bustul pe parcursul acestei perioade.

Silicoanele se lasa dupa sarcina sau nu?

Pot sa alaptez dupa operatia de implanturi?

Da, poti alapta cu implanturi mamare, insa uneori poate fi afectata capacitatea mamei de a produce o cantitate suficienta de lapte. Acest lucru depinde in principal de modul in care sunt introduse implanturile (tipul de incizie), daca exista sau nu cicatrici pe canalele de lapte si cat tesut glandular functional era prezent inainte de operatie.

Pot alapta cu implanturi mamare?

Cand se schimba implanturile?

Fiecare pacienta trebuie sa aiba in vedere atunci cand decide sa faca o astfel de operatie, ca vor urma alte cateva operatii in viitor, dar nu este obligatoriu sa fie foarte dese. Nu exista garantii cand vine vorba de durata implanturilor. Unele dureaza o viata intreaga, in timp ce altele pot avea complicatii dupa trei ani. Implanturile se schimba, in cazul in care nu exista complicatii, dupa 10-20 de ani.

Cand se schimba implanturile mamare si de ce?

“Silicoanele“ Mentor au garantie pe viata?

Mentor inlocuieste gratuit, pe toata durata de viata a pacientei, orice model de implant din gama sa, acest lucru fiind extrem de confortabil pentru paciente si doctori. Inlocuierea se face cu implanturi din silicon identice, daca acestea mai sunt in productie, sau cu altele similare sau superioare, daca cele implantate initial nu se mai produc. Atunci cand inlocuirea implantului este ceruta si politica de inlocuire se aplica, adica in caz de ruptura, Mentor inlocuieste silicoanele fara a cere un cost suplimentar.

De ce sa alegi silicoane MentorCopyright ART ESTETICA 2019. Toate  drepturile rezervate.

Proudly presented by AD ONLINE
Copyright ART ESTETICA 2019. Toate  drepturile rezervate.

Proudly presented by AD ONLINE


1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Apasa sageata de jos si incepe conversatia!
Powered by