Implant fesier

Implant fesier

Gluteoplastia sau marirea feselor prin implant fesier, asa cum este cunoscuta in limbajul popular, este o procedura specifica chirurgiei estetice prin care se remodeleaza si suplimenteaza volumul posteriorului. Scopul urmarit de chirurgul estetician este de a mari si contura fesele, astfel incat acestea sa se incadreze in proportiile ideale ale corpului per ansamblu. In urma operatiei de marire a feselor, pacienti beneficiaza nu doar de aspectul fizic atractiv si armonios, ci si de confortul psihic care a lipsit mult vreme.


Inainte de operatie

Preoperator, adica inainte de operatie, va recomand urmatoarele:
– Nu luati aspirina sau alte antiinflamatoare cu doua saptamani preoperator.
– Nu mancati si nu beti lichide cu 6 ore inainte de interventie.
– analize de laborator.
– ecografie abdominala.
– electrocardiograma.


Cui se recomanda marirea feselor?

Marirea feselor se recomanda atat femeilor, cat si barbatilor mai ales atunci cand:
– exista o disproportie intre volumul feselor (prea mic) si restul corpului;
– exista un disconfort de ordin psihologic justificat si datorat aspectului inestetic al feselor;
– fesele sunt plate sau nu au forme pline si rotunjite;
– muschii fesieri sunt atrofiati si persoana are interdictie de a face sport/ activitate fizica;
– muschii fesieri au fost vatamati in urma unui accident.

De mentionat este faptul ca noile implanturi fesiere de care va veti bucura vor produce la palpare o senzatie asemanatoare cu cea a unor muschi lucrati la sala.


Tipuri de implanturi fesiere

La ora actuala, marirea feselor este o procedura solicitata din ce in ce mai mult, pacientii avand la dispozitie doua tipuri de implanturi fesiere: implantul fesier din silicon si augmentarea fesiera cu grasime proprie.

Implant fesier din silicon

Implantul fesier din silicon se recomanda mai ales pentru femeile sau barbatii a caror fese sunt plate si nu au suficient volum de grasime. Acesti pacienti au la dispozitie o gama variata de tipuri de silicoane cu gel coeziv ce pot fi solide sau semi-solide, rotunde sau anatomice, cu diverse volume si proiectii. In principiu, silicoanele pentru fese sunt asemanatoare cu silicoanele utilizate in implantul mamar, numarul de modele fiind mare. Astfel, exista implanturi cu caracteristici ideale care se potrivesc fiecarui pacient in parte.

Un alt aspect ce trebuie mentionat este ca introducerea implantului fesier din silicon nu doar mareste volumul, ci si rotunjeste si ridica fesele.

Augmentare fesiera cu grasime proprie (Brazilian Butt Lift)

Augmentarea fesiera cu grasime proprie este indicata celor ce au o cantitate suficienta de tesut adipos in alte zone ale corpului, insa mult mai putina in zona feselor.

La fel ca si in cazul augmentatarii mamare cu grasime autologa implantul fesier poate fi realizat prin procedura de transfer a grasimii extrase dintr-o zona (ex. abdomen) si injectarii acesteia in fese. Aceasta interventie denumita de chirurgii esteticieni americani Lipofilling Fesier sau Brazilian Butt Lift este mai putin invaziva decat implantul fesier din silicon.

Avantajele celor care aleg aceasta procedura sunt:
a) Cicatrici foarte mici, de pana la aproximativ 0.5 mm, pentru ca se folosesc canule de aceasta dimensiune.
b) Recuperare rapida datorata faptului ca operatia este minim-invaziva.
c) Eliminarea riscului de respingere a implantului fesier din silicon, deoarece se utilizeaza propria grasime.
d) Remodelarea concomitenta a abdomenului, soldurilor, spatelui, gambelor, coapselor sau a altor zone, prin liposuctia acestora.


Inainte de operatie

In consultatia de dinaintea operatiei, medicul va examina pacientul, ii va pune intrebari cu privire la istoricul medical si consumul actual de medicamente. Pentru ca totul sa decurga bine si rezultatul implantului fesier sa fie de exceptie, pacientii trebuie sa urmeze sfatul chirurgului estetician.

Astfel, inaintea implantarii cu silicon/ maririi feselor cu grasime proprie, se recomanda urmatoarele:
– intreruperea fumatului sau reducerea considerabila a numarului de tigari, daca pacientul este fumator (30 de zile inainte de operatie);
– intreruperea anumitor medicamente sau anti-inflamatoare (14 zile inainte de operatie);
– intreruperea anticonceptionalelor (30 de zile inainte de operatie);
– evitarea consumului de alimente si a altor bauturi in afara de apa (8 ore inainte de operatie);
– evitarea expunerii pielii la soare sau solar (30 de zile inainte de operatie).

In cazul femeilor, operatia de implant fesier nu poate fi efectuata daca pacienta se afla in perioada menstruatiei.

Analize

Dupa alegerea tipului de implant ce are loc in consultatia preoperatorie, chirurgul estetician va indruma pacientul pentru efectuarea setului de analize.

Pentru implant silicon in fese, analizele sunt:
– hemoleucograma;
– coagulograma;
– transaminaze;
– uree;
– creatinina;
– glicemie;
– EKG (electrocardiograma)

Pentru augmentare fese cu grasime proprie, analizele sunt:
– toate analizele de mai sus;
– ionograma (sodiu, potasiu;
– grupa sanguina;
– ecografie tesut adipos;
– ecografie Doppler (daca se extrage grasime de pe coapse, gambe)
– consult endocrinologic (daca se extrage grasime din sani).


Operatia

Indiferent ca este vorba de implant silicon sau augmentare cu grasime proprie, operatia de marire a feselor dureaza doua ore si se realizeaza sub anestezie generala. Evident, in functie de metoda aleasa, modalitatile si etapele implantului fesier sunt diferite. De aceea, va invitam sa le parcurgeti in randurile de mai jos.

Cum se introduc silicoane in fese?

Introducerea silicoanelor in fese se poate realiza supra-muscular sau intra-muscular, modalitatea de implantare si inciziile fiind stabilite de comun acord cu doctorul in cadrul consultatiei preoperatorii.

Pentru introducerea unui implant din silicon in fese se pot folosi diferite tipuri de incizii. Unele dintre acestea sunt plasate astfel incat sa permita insertia implantului siliconic si in acelasi timp sa fie mascate de santurile sau pliurile feselor. Localizarea loc poate fi deasupra, sub sau intra-fesier, insa acest aspect va fi stabilit in consultatiile premergatoare operatiei. Dupa insertie, incizia se sutureaza si se introduc tuburi de drenaj.

Cum se augmenteaza fesele cu grasime?

Marirea feselor cu grasime proprie implica trei operatiuni principale si distincte: liposuctia din zonele stabilite preoperator, prelucrarea si reinjectarea grasimii in fese.

Operatia incepe prin extragerea grasimii din zonele dorite (liposuctie) cu ajutorul unor canule speciale. Grasimea rezultata se prelucreaza, apoi se reinjecteaza in fese prin mai multe canale. Deoarece, un procent semnificativ din grasimea transferata se resoarbe in fese, in majoritatea cazurilor se injecteaza un vomul mai mare decat necesar. In acest mod, dupa resorbtie, fesele vor arata asa cum s-a planuit initial. La finalul operatie, inciziile se sutureaza si se introduc tuburi de drenaj.


Profesionalism. Excelenta. Experienta

REZULTATE DE EXCEPTIE

Operatii estetice de ridicare si marire a feselor cu Dr. Rachad

Chirurgie estetica Bucuresti - Dr. Rachad

0123456789001234567890

Ani de experienta

Chirurg specialist cu vasta recunoastere, experienta si expertiza in domeniul chirurgiei estetice si reparatorii.012345678900123456789001234567890+

Implanturi fesiere

Operatii estetice de augmentare a feselor cu implanturi din silicon sau grasime proprie prin tehnica lipofilling.01234567890012345678900123456789001234567890+

Operatii estetice

Implanturi mamare, implanturi fesiere, liposuctii, lipofilling -uri, abdominoplastii, lifting -uri mamare si faciale & more.

Cat costa un implant in fese?

Costul unui implant in fese depinde de doi factori si anume metoda de implantare aleasa si tipul implantului. Pentru a va lamuri cat costa un implant fesier cu silicon sau o augmentare cu grasime proprie, cititi in continuare.

Preturi

Descopera noile preturile oferite de catre Dr. Rachad, chirurg estetician specialist, cu o experienta de peste 20 de ani in chirurgie estetica.

Silicon

6000

Implant fesier din silicon
 • Anestezie generala
 • Implant fesier din silicon
 • Operatie by Dr. Rachad
 • Medicatie pre si post operatorie
 • Spitalizare 24 de ore
 • Pansamente
 • Corset abdominal
 • Consultatii GRATUITE post operatie

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE

GRASIME PROPRIE

5000

Brazilian Butt Lift
 • Anestezie generala
 • Augmentare fesiera cu grasime proprie (Brazilian Butt Lift)
 • Operatie by Dr. Rachad
 • Medicatie pre si post operatorie
 • Spitalizare 24 de ore
 • Pansamente
 • Corset abdominal
 • Consultatii GRATUITE post operatie

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE


Recomandari postoperator

Dupa incheierea operatiei, pacientul ramane in clinica pentru o noapte, iar a doua zi poate pleca acasa. Activitatile obisnuite si statul in sezut se reiau treptat, urmand recomandarile chirurgului. Gasiti mai jos lista cu ce se recomanda dupa operatia de marire a feselor.
– In prima noapte se poate dormi pe burta sau pe o parte, evitandu-se statul pe spate
– Inca din prima zi se va folosi corsetul special de compresie
– In prima saptamana se recomanda mentinerea tuburilor de drenaj si medicatia prescrisa
– Dupa 7 zile activitatile obisnuite se pot relua
– In prima luna de la operatie se evita statul direct pe fese; in schimb se utilizeaza o perna sau un suport moale pentru statul in sezut
– Activitatile intense precum sportul se pot relua dupa 2 luni de la implant.

Riscuri si complicatii

Implantul fesier prezinta aceleasi riscuri si complicatii ca orice alta operatie estetica, iar acestea sunt: Sangerare, hematom, serom, colectie de sange, infectie, necroza, desfacerea suturii, reactive alergica, asimetrie, contractura capsulara, lezarea nervilor, lezarea muschilor fesieri. Pentru a evita posibilele complicatii, alegeti intotdeauana un chirurg estetician cu experienta in operatii de implant fesier. Urmand indicatiile chirurgului, aceste riscuri vor fi aproape in totalitate reduse.

Cicatricile

Dupa orice operatie de implant fesier, cu silicon sau grasime proprie, cicatricile isi fac simtita prezenta. Daca ne referim la augmentarea cu transfer de grasime, cicatricile au dimensiuni foarte reduse si dispar destul de rapid.

In cazul maririi cu proteze siliconice, cicatricile sunt mai mari, insa sunt ascunse in pliurile inferioare ale feselor sau localizate la extemitatea superioara sau intersectia lor. Modul si rapiditatea cu care se vindeca acestea depind de calitatea pielii si respectarea recomandarilor medicului (vezi consumul de tutun, expunerea la soare, utilizarea anumitor creme prescrise de doctor, etc.)


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!