Bustiera dupa implant mamar: Cat timp o porti?

12/04/2019 by Dr. Rachad0
bustiera-dupa-implant-mamar.jpg

Inainte de o operatie de implant mamar exista multa pregatire si aceasta interventie vine dupa multa gandire si planificare. Este normal ca pacientele sa isi doreasca sa poata purta lenjerie frumoasa imediat dupa operatie, capabila sa evidentieze calitatile noii siluete, insa este nevoie de timp pentru ca procesul vindecarii sa fie complet si sa se poata vedea rezultatele finale. Pentru reusita recuperarii, dupa implant un rol important il are bustiera postoperatorie pe care va trebui sa o porti.

 

Ce este bustiera postoperatorie?

Bustiera are un rol determinant deoarece sustine sanii, restrictioneaza miscarea implanturilor, ajuta la reducerea umflaturilor, dar mai ales faciliteaza recuperarea postoperatorie dupa implant mamar intr-un timp rapid. Aceasta ofera sustinere, nu blocheaza si nu irita zona, ceea ce grabeste revenirea la activitatile obisnuite.

Materialul bustierei se adapteaza bustului prin extinderile si contractarile corespunzatoare, oferind si compresie si confort. In acelasi timp, materialul ajuta procesul de videcare fiind capabil sa protejeze pielea de iritatii.

 

Cat timp trebuie sa o porti dupa implant?

Bustiera trebuie purtata zi si noapte, timp de doua saptamani. Dupa aceasta perioada se poate face tranzitia la sutienele sport de sustinere. Medicii recomanda trecerea la sutienele traditionale dupa o perioada de 4-6 saptamani. Sanii raman umflati pentru o perioada destul de lunga dupa operatie si forma finala a sanilor se va vedea abia in cateva luni. Asadar, goana in magazine dupa lenjerie atragatoare este o investitie neinspirata in primele saptamani dupa operatie.

 

De ce nu se poate folosi un sutien normal?

Bustierele postoperatorii sunt create special pentru a oferi pacientelor sustinerea si suportul de care este nevoie dupa o astfel de interventie, calitati pe care un sutien obisnuit nu le are. Postoperator este obligatoriu sa fie folosit sutien medical, special construit sa sustina sanii si care sa ofere confortul necesar, dar si cele mai bune conditii pentru vindecarea pacientei. Fiind destinata nevoilor pacientei, dupa implantul mamar bustiera este capabila sa ajute la evitarea anumitor complicatii ce pot aparea.

 

Cum se alegi din gama de bustiere?

In primul rand trebuie aleasa o bustiera dintr-un material care sa nu irite, nu zgarie si care nu freaca pielea. Alegerea ideala ar fi o bustiera fara cusaturi, etichete sau fire. Fiind necesara purtarea sa permanenta in primele saptamani, este recomandat ca bustiera sa fie facuta din materiale antibateriene, ce pot sta proaspete mai mult timp. Bustierele pot avea putere de strangere diferita, in functie de masura aleasa. Un nivel de presiune mai mare poate fi obtinut prin alegerea unei bustiere de marime mai mica si invers.

Pentru a lua cea mai buna decizie este necesara consultarea medicului chirurg, care va ajuta pacienta sa aleaga varianta cea mai potrivita si ii va da instructiunile de folosire specifice. Daca te gandesti la cost, nu trebuie sa iti faci probleme. Orice operatie de implanturi cu Dr. Rachad are toate serviciile incluse in pret (anestezie, spitalizare, consultatii dupa implant), inclusiv accesoriile medicale precum bustiera.

 

Ai intrebari despre implantul mamar?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de marire a sanilor sau iti doresti sa descoperi daca esti o candidata potrivita pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!