Cand se schimba implanturile mamare si de ce?

18/04/2019 by Dr. Rachad0
schimbare-implanturi-mamare.jpg

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il ia in considerare orice persoana care se decide sa faca o operatie de marire de sani cu silicon este faptul ca implanturile mamare nu dureaza toata viata si exista posibilitatea necesitatii de a fi schimbate la un moment dat.

Cand se schimba implanturile mamare?

Acest moment depinde de la persoana la persoana, nu exista un timp prestabilit pentru toti pacientii. Totul depinde de calitatea implantului, de cum se modifica sanii in timp, de cum a fost primit implantul de corpul pacientului, de stilul de viata pe care il are pacientul, in unele cazuri de chirurg si uneori de noroc.

Sunt multe femei care isi doresc o operatie de implant mamar, dar le este teama de ideea ca va fi nevoie de alte operatii odata la cativa ani. Se tem de costurile ridicate dar si de numarul de operatii pe care vor fi nevoite sa le faca pe viitor. Nu este cazul sa fie asa. Fiecare pacienta trebuie sa aiba in vedere atunci cand decide sa faca o astfel de operatie, ca vor urma alte cateva operatii in viitor, dar nu este obligatoriu sa fie foarte dese. Nu exista garantii cand vine vorba de durata implanturilor. Unele dureaza o viata intreaga, in timp ce altele pot avea complicatii dupa trei ani. Implanturile se schimba, in cazul in care nu exista complicatii, dupa 10-20 de ani.

 

Motive pentru care “silicoanele” sunt schimbate in timp

 

1. Schimbarea calitatii pielii

Toti sanii, indiferent ca sunt naturali sau cu implant, vor fi afectati de gravitatie. Pierderea elasticitatii, alaptarea, schimbarile hormonale sunt motive care pot schimba, in timp, calitatea pielii si a tesuturilor mamare

 

2. Ruptura implantului in caz de accident

Chiar si in urma unui accident, aceasta situatie se poate sa fie mai greu de observat. La implanturile de ultima generatie o eventuala gaura mica in implant nu va duce la scurgerea siliconului, deoarece acesta are proprietati coezive. Daca implantul va avea vreo ruptura, de asemenea nu exista motive de ingrijorare, deoarece siliconul nu va reactiona cu corpul pacientului in niciun fel. Siliconul nu este absorbit de corp, acesta este inert din punct de vedere biologic si nici nu calatoreste in alta parte a corpului. Deci, chiar daca implantul este compromis, va fi greu de diagnosticat acest aspect, altfel decat prin RMN, care ar trebui sa se faca la trei ani dupa operatie si la fiecare doi ani dupa.

 

3. Deformarea sanului / asimetria mamara

In unele situatii, se poate intampla ca dupa o perioada, sanii sa nu mai aiba aceeasi dimensiune. Depinde de cum a fost facuta prima operatie de implant, de selectarea implanturilor, pierdere sau luare in geutate, sarcina si alaptarea, etc. In acest caz se recomanda discutarea cu medicul specialist pentru a se stabili cum poate fi corectat.

 

4. Migrarea implantului

Exista posibilitatea ca sanul sa se miste, nu prea mult, dar suficient cat sa se vada si sa necesite o interventie.

 

5. Contractura capsulara

In acest caz nu este vorba despre schimbarea implantului, ci de invelisul de tesut ce se formeaza in jurul implantului care se ingroasa si se contracta. Sanul se va simti tare si poate fi chiar inconfortabil. Rezolvarea consta in indepartarea tesului care provoaca probleme si inlocuirea implanturilor.

 

6. Dorinta de schimbare a marimii implanturilor

Se poate ca pacientele sa doreasca schimbarea dimensiunii sanilor. Desi nu este recomandata aceasta schimbare de dimensiune, deoarece vine alaturi de posibilitatea aparitiei diverselor complicatii, acest lucru este totusi posibil dupa o discutie onesta cu medicul chirurg, cel mai in masura sa stabileasca ce este potrivit pentru pacienta.

 

Cateva precizari, in final

Contractarea capsulei si ruperea implantului sunt cele mai comune motive pentru care se impune schimbarea implanturilor.

Ca in orice alt domeniu, tehnicile folosite si implanturile se imbunatatesc pe an ce trece cu variante din ce in ce mai bune. Cu toate aceste nu exista un timp presabilit pentru toti pacientii. Sunt multe persoane care au avut o monitorizare corecta si au constatat ca nu au nevoie sa isi schimbe implanturile chiar si dupa 10 ani – 15 ani. Depinde, cum spuneam anterior, de fiecare pacient in parte si de cum va reactiona corpul sau la implanturi, iar acest lucru se va stabili in urma testelor si monitorizarilor pe care pacientele trebuie sa le faca regulat.

 

Ai intrebari despre implantul mamar?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de marire a sanilor sau iti doresti sa descoperi daca esti o candidata potrivita pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!