Silicoanele se lasa dupa sarcina, sau nu?

19/04/2019 by Dr. Rachad0
silicoane-dupa-sarcina-e1555694346429.jpg

O operatie estetica, in special cea de marire a sanilor, poate ajuta foarte mult in cresterea stimei de sine, dar la un moment dat apare si dorinta de a avea copii. Una din cele mai frecvente probleme pe care si le pun viitoarele mamici este daca “silicoanele” se lasa dupa sarcina. In randurile de mai jos vom discuta despre acest subiect, dar si despre aspecte colaterale.

 

Schimbari ale sanilor care apar in perioada sarcinii si alaptarii

Cand o femeie ramane insarcinata corpul ei trece prin diverse schimbari hormonale. Sanii, de asemenea, se vor schimba datorita acestor modificari, se vor mari si uneori chiar si forma va deveni diferita.

Daca apar, modificarile de forma si volum sunt temporare, mai precis in perioada sarcinii si dupa nastere, atunci cand se incepe alaptarea. Dupa trecerea acestei perioade, pielea intinsa va incerca sa revina la normal si bustul se va micsora putin. Cum vor raspunde sanii la acest proces depinde de la pacienta la pacienta, indiferent daca s-au introdus sau nu implanturi din silicon.

Este posibil ca la unele paciente pielea sa fie putin lasata, dar nu este obligatoriu. Totusi, daca sanii se lasa, acest lucru poate fi corectat prin operatia de ridicare.
Se poate intampla ca unele paciente sa ramana cu vergeturi, dar acestea tin mai degraba de predispozitia lor de a le dezvolta si mai putin de faptul ca pacienta are sau nu silicoane. Fiecare corp raspunde diferit la sarcina, insa acest fapt nu are legatura cu implanturile din silicon.

 

Cauze pentru care silicoanele se lasa dupa sarcina

Sunt cativa factori care pot avea un rol decisiv la cum vor reactiona sanii dupa sarcina si terminarea perioadei de alaptat: varsta, calitatea pielii, faptul ca pacienta este sau nu fumatoare, obiceiurile alimentare, numarul sarcinilor, cat se ia in greutate si cat de mult se mareste bustul pe parcursul acestei perioade.

Efectele reale, daca silicoanele se lasa sau nu, se vor vedea doar in momentul in care se intrerupe alaptarea.

 

Implanturile pot mentine forma si volumul bustului

Studiile arata ca postnatal, toti sanii, indiferent ca au implanturi sau nu, sunt mai mult sau mai putin schimbati, iar acest lucru este normal. Spre deosebire de femeile care nu au “silicoane”, cele cu implanturi sunt mai avantajate, deoarece acestea mentin volumul bustului si nu se altereaza dupa sarcina.

Implanturile subpectorale sunt sustinute de muschii ce le inconjoara, astfel ca modificarile aduse tesutului mamar nu influenteaza lasarea sanilor. Daca siliconul este pozitionat sub muschi sunt mai multe sanse ca aspectul bustului sa ramana neschimbat dupa sarcina si alaptare.
Se poate intampla ca postnatal, sanii cu implaturi subpectorale sa arate chiar mai bine deoarece adopta un aspect foarte apropiat de natural. Totusi, nu se poate sti nimic cu precizie, pana nu se trece de aceasta perioada.

 

In concluzie

Desi premisele sunt ca sanii cu implanturi din silicon sa ramana neschimbati in perioada postnatala, fara a se lasa, exista acest risc ce tine strict de cum raspunde corpul pacientei, de stilul sau de viata dar si de factori genetici sau de varsta.

 

Ai intrebari despre operatia de implant mamar

Daca ai nevoie sa discuti pe aceasta tema, ai intrebari si nelamuriri, cea mai buna solutie pentru a afla raspunsuri avizate este sa apelezi la un medic plastician. Doar astfel se poate stabili cand este cel mai bun moment pentru tine sa faci operatia de implant mamar, deoarece raspunsurile sunt diferite de la pacienta la pacienta.

Domnul doctor Rachad este disponibil pentru o consultatie la care sa discutati toate aceste aspecte si sa alegeti impreuna cea mai buna solutie pentru tine in functie de nevoile tale.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2023 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!