Sarcina dupa abdominoplastie

23/04/2019 by Dr. Rachad0
sarcina-dupa-abdominoplastie.jpg

Abdominoplastia este una dintre cele mai populare operatii estetice ale vremurilor noastre. Operatia presupune eliminarea grasimii si pielii in exces din zona abdomenului. Foarte multe femei apeleaza la aceasta procedura pentru a-si imbunatati aspectul abdomenului si pentru a-si mari increderea in sine.
Se poate intampla ca dupa abdominoplastie, pacienta sa ramana insarcinata si cu acest eveniment sa vina si o serie de intrebari.

 

Se poate avea o sarcina normala dupa abdominoplastie?

Da, cu siguranta, si pacienta dar si bebelusul, vor fi in ordine si nu vor fi afectati in niciun fel de operatia de abdominoplastie. Este destul de comun ca pacientele sa ramana insarcinate dupa operatia de abdominoplastie si sarcina decurge normal.

 

Cat de repede poti ramane insarcinata?

Desi nu este recomandata supunerea corpului la o asemenea presiuni atat de repede, o sarcina este posibila la cateva luni de la abdominoplastie.

 

Pot exista complicatii in timpul sarcinii?

Dupa operatia de abdominoplastie, multe mame au simtit putin disconfort datorat intinderii pantecului odata cu cresterea bebelusului. Acest lucru depinde de cat de stransi sunt muschii abdominali atunci cand pacienta ramane insarcinata.
Se va simti o intindere si o senzatie de impingere odata cu cresterea pantecului, dar acest lucru este comun pentru orice gravida, nu doar pentru persoanele care au avut o operatie de abdominoplastie. In timpul sarcinii pielea abdomenului se intinde pentru a face loc si astfel, este posibil sa ramana cicatrici, taietura de la operatie s-ar putea sa fie afectata sau isi poate muta pozitia. Desi abdomenul se poate sa nu mai creasca atat de mult pe cat este de asteptat, bebelusul are spatiul de care are nevoie pentru a se intinde si a se dezvolta normal.

 

Ce este recomandat, cezariana sau nasterea naturala?

Oricare varianta este in ordine. Este posibil ca pacienta sa poata sa nasca normal sau sa opteze pentru cezariana, daca asa se impune.
Operatia de cezariana dupa abdominoplastie este ca si cum s-ar face o a doua cezariana, doctorului ii ramane datoria de a fi constient de procedura anterioara realizata de chirurgul estetician.

 

Se mai pastreaza rezultatele abdominoplastiei postnatal?

In cele mai multe cazuri rezultatele sunt pastrate dupa nastere si dupa ce pacienta pierde greutatea acumulata in timpul sarcinii. In unele cazuri s-a intamplat ca pacientele sa spuna ca sunt chiar mai multumite de rezultat decat inainte de sarcina.

Foarte rar se intampla sa fie nevoie de o alta operatie pentru retus. Acest lucru depinde de mai multi factori cum ar fi cat tesut a fost indepartat in timpul abdominoplastiei sau cresterea greutatii peste limitele recomandate. Este recomandata sa fie supravegheata greutatea in orice sarcina si cu atat mai mult dupa o operatie de abdominoplastie. Ideal ar fi intre 11-16 kg.

Sigura problema care ar putea sa apara este faptul ca medicul ginecolog nu va putea sa inchida cezariana cu aceeasi finete ca un chirurg estetician si acest lucru ar putea determina o cicatrice neplacuta. Uneori, atunci cand se stie exact data programata pentru nastere, se intampla ca medicul estetician sa fie chemat pentru a inchide operatia de cezariana.
Atunci cand pacienta ramane insarcinata dupa operatia de abdominoplastie este recomandat sa vorbeasca cu medicul estetician si cu cel obstetrician pentru a afla ce trebuie sa tina sub observatie pe timpul sarcinii.

 

Se recomanda operatia inainte de a ramane gravida?

Medicii esteticieni considera si recomanda ca este mai practic si mai indicat sa se faca operatia de abdominoplastie dupa ce pacienta considera ca nu mai vrea copii. Acest lucru nu se datoreaza faptului ca organismul nu va fi capabil sa sustina o sarcina dupa, deoarece nu exista nicio contraindicatie. Recomandarea este facuta deoarece schimbarile prin care va trece corpul pe durata sarcinii sunt imprevizibile, nu se stie cu certitudine cum va arata abdomenul dupa nastere si s-ar putea sa fie nevoie de retus. O sarcina afecteaza abdomenul in tot felul de moduri si nimic nu poate sa fie previzibil.
Este foarte importanta alegerea medicului care se va ocupa de aceasta procedura, deoarece rezultatele depind foarte mult de acest aspect.

 

Ai intrebari despre abdominoplastia la gravide?

Daca planuiesti o operatie de abdominoplastie si de asemenea doresti sa ramai insarcinata pe viitor este foarte important sa discuti aceste aspecte cu doctoral chirurg estetician, el fiind singurul in masura sa te sfatuiasca concret ce este cel mai bine pentru tine.
Dr. Rachad, chirurg estetician cu peste 20 de ani experienta si mii de operatii estetice la activ, te asteapta la o consultatie pentru a stabili impreuna care este varianta cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!