Corsetul dupa abdominoplastie: Cand, cat si de ce sa il porti?

23/04/2019 by Dr. Rachad0
corset-dupa-abdominoplastie.jpg

Abdominoplastia este una dintre cele mai comune proceduri estetice si reprezinta inlaturarea grasimii si pielii in exces, ajutand de asemenea la obtinerea unui abdomen mai ferm.
Unul dintre cele mai importante elemente pentru recuperare dupa operatia de abdominoplastie este purtarea corsetului abdominal.

Acesta este realizat dintr-un material elastic care se pune in jurul abdomenului, ca un brau. Este foarte confortabil si in acelasi timp ofera o mica presiune constanta. Dimensiunile sale acopera zona de sub sani pana la solduri, deci se aplica peste zona care a fost tratata si putin peste.

 

De ce trebuie purtat corsetul dupa abdominoplastie?

Dupa cum precizam mai devreme, acesta este un element vital in procesul recuperatoriu si trebuie purtat intreaga perioada recomandata de medic, chiar daca pentru unii pacienti poate reprezenta un disconfort.

Purtarea corsetului dupa abdominoplastie are urmatoarele beneficii:

 

Scade riscul de colectare a fluidelor seroase

Fluidele seroase ar putea sa umple “buzunarele” de sub piele (atunci cand se acumuleaza sange, colectarea este cunoscuta sub numele de hematom). Colectarea acestor fluide reprezinta cea mai frecventa complicatie asociata cu operatia de abdominoplastie. Purtarea corsetului aplica o presiune constanta si este proiectat pentru a impinge tesuturile astfel incat sansele de colectare a acestor lichide sa fie reduse la minim sau eliminate.

 

Imbunateste circulatiei sangelui

In acelasi timp corsetul ajuta la o circulatie optima a sangelui si este cunoscut faptul ca o circulatie buna este un element foarte important in procesul de recuperare, deoarece asa sunt livrati nutrientii necesari catre zonele ce trebuie vindecate. O circulatie buna reduce de asemenea posibilitatea umflaturilor, vanatailor si riscului formarii cheagurilor de sange.

 

Aduce mai mult confort pentru pacienti

In ciuda asteptarilor, corsetul poate aduce mai mult confort deoarece mentine tesuturile la un loc in timpul miscarii. Faptul ca acestea sunt stranse si permit miscarea ofera mai multa relaxare, unele persoane chiar il poarta mai mult decat este recomandat.

 

Ofera o conturare mai buna a abdomenului

Corsetul de asemenea ajuta la o conturare abdominala mai buna. Este foarte important sa se minimizeze neregulile conturului abdomenului, deoarece acestea ar fi foarte greu de de corectat sau pot deveni permanente. Este de asemenea important cum se aranjeaza si fixeaza corsetul, o greseala in acest proces poate duce la rezultate negative permanente. Pentru a evita aceste probleme este recomandat sa se urmeze toate sfaturile medicului si sa se respecte intocmai indicatiile sale.

 

Respiratia va fi afectata?

Exista pacienti care se plang ca purtarea corsetului le afecteaza respiratia. Desi trebuie sa fie strans, corsetul nu are voie sa impiedice o respiratie corecta. De asemenea, nu trebuie sa provoace niciun fel de durere in timp ce este purtat. In unele cazuri pacientii respira foarte greu nu din cauza corsetului, ci pentru ca respira gresit.

 

Cat timp trebuie purtat echipamentul?

Purtarea corsetului poate ajuta la o recuperare mai rapida si revenirea la activitatile obisnuite in cel mai scurt timp. Timpul necesar pentru purtarea corsetului depinde de la pacient la pacient si medicul este singurul in masura sa dea un termen corect. Aceasta decizie se bazeaza pe circumstantele individuale, ce tip de abdominoplastie a fost realizata si chiar de vreme. In functie de ce stabileste medicul, acesta poate fi purtat in jur de sase sau opt saptamani.

 

Il voi purta zi si noapte?

Aceasta decizie poate fi luata doar de medic. Unii medici recomada purtarea corsetului in timpul zilei, dar si in timpul somnului, in timp ce altii sugereaza sa fie purtat doar in jur de 10 ore si in timpul anumitor miscari mai solicitante.

 

Ai intrebari despre aceasta operatie?

Daca planuiesti o operatie de abdominoplastie este foarte important sa discuti toate aspectele cu doctoral chirurg estetician, el fiind singurul in masura sa te sfatuiasca concret ce este cel mai bine pentru tine si sa iti raspunda la intrebari.
Dr. Rachad, chirurg estetician cu peste 20 de ani experienta si mii de operatii estetice la activ, te asteapta la o consultatie pentru a stabili impreuna care este varianta cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2023 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!