7 Tipuri de implanturi mamare de care nu stiai

21/05/2019 by Dr. Rachad0
tipuri-de-implanturi-mamare.jpg

Cand se ia in considerare operatia de implant mamar exista cu siguranta nelamuriri legate de cate optiuni exista, cate tipuri de implanturi sunt disponibile si care este varianta cea mai potrivita pentru fiecare.
In continuare vom prezenta cele 7 tipuri de implanturi mamare existente in acest moment:

  • Saline
  • Saline structurate
  • cu Silicon
  • Anatomice
  • Rotunde
  • Netede
  • Texturate

 

Implanturile saline

Implanturile saline sunt umplute cu apa sarata sterila. In cazul in care implantul s-ar sparge, apa salina s-ar absorbi si ar fi expulzata de organism in mod natural. Acest tip de implant ofera sanului un aspect uniform, natural si ferm. Spre deosebire de implanturile mamare cu silicon acestea au nevoie de o incizie mai mica.

Acest tip de implant este aprobat FDA pentru femeile peste 18 ani.

 

Implanturi saline structurate

Implanturile saline structurate sunt umplute cu apa sarata sterila si au o structura interioara ce poate face sanul sa se simta mai natural.
Acestea ofera un aspect realist si au risc mai scazut pentru ingrijorarile cele mai comune, deoarece ofera sanului o senzatie naturala si nu prezinta risc de ruptura.

 

Implanturile cu silicon

Implanturile cu silicon sunt umplute cu gel de silicon. Siliconul este capabil sa dea o senzatie asemanatoare cu tesutul natural al sanului la atingere. In cazul in care implantul cedeaza, gelul ramane in carcasa impantului, ori va iesi in buzunarul implantului mamar. Chiar si in aceasta situatie, un san cu implant mamar cu silicon care se scurge nu se va lasa.
Daca se alege aceasta varianta, este necesar ca pacienta sa isi stabileasca vizite regulate la medic pentru a verifica daca implanturile sunt in ordine. Medicul va sugera care este perioada recomandata pentru a reveni la control.

Acest tip de implant este aprobat pentru femeile peste 22 de ani.

 

Implanturile anatomice

Implanturile cu forma stabila, anatomice, se denumesc astfel pentru ca sunt capabile sa isi mentina forma chiar si atunci cand carcasa implantului este rupta.
Acest lucru este posibil deoare consistenta gelului de silicon din interiorul implantului este mai groasa decat la implanturile traditionala de gel de silicon. Aceste implanturi sunt mai ferme decat implanturile traditionale.

Aspectul acestui tip de implant este mai pronuntat in partea de jos si sunt conice spre partea de sus, avand aspectului unei lacrimi.
Acestea sunt cunoscute ca fiind implanturile care isi mentin cel mai bine forma in timp, iar in cazurile rare in care implantul se roteste, cauzand o deformare a sanului si un aspect neobisnuit, se va efectua o procedura separata pentru corectare.

Daca se doreste un volum mai mare al sanilor, fara un aspect extrem de pronuntat, atunci aceasta este o alegere foarte buna.
Spre deosebire de alte implanturi, acestea necesita o incizie putin mai lunga in piele.

Totul despre silicoane anatomice

 

Implaturile rotunde

Implanturile mamare rotunde au capacitatea de a face ca sanii sa para mai plini decat implanturile fixe. Cu cat se alege o optiune de profil mai mare cu atat proiectia este mai mare.
Avantajul cel mai mare al acestui tip de implant este ca are aceeasi forma peste tot, de aceea nu exista ingrijorare cu privire la rotirea lor si implicit deformarea sanului, ca in cazul altor tipuri de implant.
Cu toate ca, initial, multe paciente se sperie de ideea sanului rotund si aleg varianta anatomica, studiile au demonstrat ca in timp, sanii fiind afectati de gravitatie vor ajunge sa aiba un aspect foarte natural.

Totul despre silicoane rotunde

 

Implanturile netede

Implanturile “netede” sunt cele care redau o senzatie de moale si se simt foarte naturale. Au capacitatea de a se deplasa cu buzunarul implantului mamar si astfel ofera o miscare naturala.
Acest tip de implant poate avea rupturi pe sub piele palpabile sau chiar vizibile.

 

Implanturile texturate

Acest tip de implant mamar dezvolta un tesut cicatrizant care se “lipeste” de implant. Deci, posibilitatea de a se misca in interiorul sanului si de a se repozitiona devine mai mica. Insa, spre deosebire de celelalte tipuri, acesta nu se simte la fel de natural.
Texturarea ofera avantajul unei posibilitati mai reduse de a avea contractura capsulara.

 

Ai intrebari despre noile tipuri de implanturi mamare aparute pe piata?

Din fericire, acest domeniu este in continua dezvoltare, producatorii de implanturi introduc mereu noi modele imbunatatite si variantele devin din ce in ce mai sigure.
Vrei sa afli informatii avizate despre ce tip de implant ti s-ar potrivi si care sunt ultimele modele aparute pe piata din Romania?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE IMPLANT MAMAR

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!