Vrei a doua operatie de rinoplastie? Afla ce trebuie sa stii!

24/04/2019 by Dr. Rachad2
a-doua-operatie-de-rinoplastie.jpg

Rinoplastia poate sa fie un eveniment care schimba intreaga viata si incredere in sine, dar din pacate nu toti pacientii sunt multumiti de rezultatele primei operatii estetice a nasului. In timp ce rinoplastia reprezinta procesul de remodelare a formei nasului, rinocorectia sau a doua operatie de rinoplastie, denumita si rinoplastie secundara, este corectia unei operatii precedente, de obicei realizata de un alt medic.

 

Cand se apleaza la rinoplastia secundara?

Este posibil ca pacientii sa revina la medic sau sa aleaga alt chirurg si sa solicite o a doua sau chiar a treia operatie de rinoplastie (tertiara), deoarece nu sunt multumiti de noua infatisare. Se poate ca uneori forma nasului sa nu fie in armonie cu trasaturile fetei sau pot exista chiar complicatii de vindecare sau erori medicale.

Problemele comune pentru care se solicita rinoplastie secundara sunt:
– Caile respiratorii sunt blocate
– Aspectul nenatural/artificial al nasului
– Stricarea asimetriei
– Forma incompleta a nasului
– Gresirea formei nasului etc.

 

Metode de abordare

Exista doua abordari ce pot fi aplicate pentru modificarile necesare in rinoplastia secundara:
– Abordarea deschisa, preferabila atunci cand sunt necesare schimbari structurale majore, se refera la adaugarea unei incizii in puntea pielii dintre cele doua nari, pentru a ridica pielea nazala permitand vizualizarea mai directa a structurilor care trebuie modificate.
– Abordarea inchisa se aplica atunci cand este nevoie doar de corectii minore si reprezinta inciziile interne (endonazale) care permit accesul la structurile nazale.

 

Ce trebuie sa stii inainte de a face a doua operatie de rinoplastie?

Inainte de a se lua in calcul a doua operatie, pacientul trebuie sa se gandeasca la urmatoarele aspecte:

– Este recomandabil sa se astepte in jur de un an de la operatie precedenta. Acest lucru este necesar deoarece nasul inca mai sufera modificari si anumite probleme se pot rezolva de la sine, dar si pentru ca este posibil ca anumite parti sa nu fie complet vindecate inca. Este recomandata asteptarea inclusiv atunci cand si medicul si pacientul sunt siguri ca este nevoie de o a doua interventie.

– Pacientul trebuie sa aiba asteptari realiste. Vor exista schimbari, dar nu trebuie sa se astepte la perfectiune.

– Timpul de recuperare dupa o operatie de rinoplastie secundara este mai lung decat la prima interventie.

– Daca aspectele deranjate sunt minore si per total pacientul este multumit de prima interventie, atunci se sugereaza analizarea cu atentie daca intr-adevar este necesara o a doua operatie.

– Se intampla uneori ca pacientii sa fie foarte dezamagiti de decizia initiala de a-si opera nasul si acum “isi vor nasul inapoi”. Aceasta asteptare este nerealista, deoarece odata ce s-a intervenit asupra nasului, dupa ce a fost deschis si s-a taiat din structura si cartilajele sale, anumite aspecte sunt ireversibile. Chiar si pielea se aseaza diferit dupa o interventie chirurgicala. Pacientul trebuie sa isi aminteasca motivele reale pentru care si-a dorit initial modificarea aspectului nasului si sa isi seteze obiective realiste privind rinoplastia secundara.

 

De ce este foarte important sa alegem cu foarte mare grija chirurgul?

Inainte de toate este foarte important sa retinem faptul ca nasul este un organ functional si nu doar un element ce influenteaza aspectul fizic. Asadar, cand vine vorba de rinoplastie secundara nu este loc pentru eroare si este vital sa se aleaga un medic specialist, calificat si care are o vasta experienta pentru a asigura un rezultat reusit. Medicul are misiunea de a imbunatati estetica nasului dar si de a mentine functionarea normala a sa.

20-30% dintre operatiile de rinoplastie sunt ale pacientilor care au avut deja una sau mai multe operatii anterioare.

Dupa prima dezamagire este nevoie de o investitie de timp si rabdare pentru a se alege medicul potrivit, care sa fie capabil sa realizeze schimbarile dorite si rezultatul sa fie pozitiv. Acest aspect al cercetarii si documentarii cu dedicatie este singurul lucru cu care pacientul poate sa influenteze reusita celei de a doua operatii de rinoplastie.

 

Consilierea cu doctorul, o necesitate

Pacientul trebuie sa fie capabil sa ii poata impartasi cu exactitate asteptarile sale medicului si de asemenea medicul trebuie sa explice pacintului ce scop are. Pacientul trebuie sa aiba asteptari realiste si de asemenea, sa fie constient de procesul diferit prin care trece fiecare persoana dupa o interventie chirurgicala. In acelasi timp, medicul trebuie sa inteleaga nevoile pacientului si sa ii explice clar daca dorintele sale sunt realizabile sau nu. Doar dupa o astfel de discutie si o consultatie in care se analizeaza care sunt aspectele cu care este necesar sa se lucreze, se poate stabili daca pacientul este un candidat bun pentru a doua operatie sau nu.

Rezultatul final depinde in princial de experienta medicului dar si de asteptarile pacientului. Pacientii cu asteptari realiste sunt de obicei multumiti de rezultat.
Pacientii care aleg procedura de rinoplastie secundara sunt de obicei persoane care au trecut printr-un carusel emotional complex si dificil. Abordand prima operatie cu optimism si speranta si fiind dezamagiti de rezultat, au nevoie de un medic care sa fie capabil sa le aduca un rezultat pozitiv.

 

Ai intrebari despre operatiile estetice ale nasului?

Vrei sa afli informatii avizate despre aceste operatii sau iti doresti sa descoperi daca esti un candidat potrivit pentru aceste tipuri de interventie?
Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE RINOPLASTIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!