Ai abdomenul umflat dupa abdominoplastie?

23/04/2019 by Dr. Rachad0
abdomen-umflat-dupa-abdominoplastie.jpg

Operatia de abdominoplastie este o solutie salvatoare, sigura si reprezinta procesul de inlaturare a grasimii din zona taliei si a pielii in exces ramasa dupa sarcina sau in urma unei pierderi in greutate foarte mari. Dupa operatia de abdominoplastie, organismul suferind o forma de trauma, va avea ca efect secundar umflarea abdomenului. Aceasta situatie este normala si de asteptat la toti pacientii.

 

Cat dureaza abdomenul umflat dupa abdominoplastie?

Aceasta umflatura poate sa dureze ceva timp deoarece operatia de abdominoplastie este destul de extinsa.

Prima saptamana dupa operatie este cea mai incofortabila pentru pacienti, iar abdomenul va fi umflat. In a doua saptamana dupa abdominoplastie durerile incep sa dispara si treptat incepe sa se dezumfle si abdomenul.

Activitatile obisnuite pot fi reluate dupa trei – patru saptamani de la operatie, iar umflatura abdomenului va inceape sa scada notabil dupa aproximativ doua sau trei luni de la operatie,
acest proces poate sa dureze chiar si un an de zile.

De asemenea, timp de cateva saptamani dupa operatie este posibil ca abdomenul sa fie balonat, acesta fiind efectul secundar al medicamentelor luate pentru ameliorarea durerilor.

Abdomenul mai poate ramane umflat si din cauza blocarii limfatice de dupa operatie. Acest tip de umflare necesita comprimare, deoarece tesuturile umflate pot provoca cicatrici.

 

Ce trebuie sa faci postoperator?

In primul rand trebuie sa asculti cu strictete toate sfaturile medicului chirurg.

Al doilea aspect care poate fi influentat de pacient este sa poarte corsetul post operatoriu. Acest echipament este un element esential pentru o vindecare mai rapida si in siguranta. Corsetul trebuie purtat in primele doua saptamani in permanenta (exceptand baile si dusurile) si doar in timpul zilei inca doua saptamani.

Un alt element la care trebuie sa ai grija este presiunea exercitata de corset. Prea multa presiune poate limita circulatia singelui si poate provoca afectarea tesuturilor. Presiunea prea putina poate permite acumularea de fluide. Este esentiala consultarea cu medicul pentru a alege cel mai potrivit corset, ce poate sa ofere o presiune uniforma.

De asemenea, trebuie sa ai rabdare, rezultatele se vor vedea dar, doar dupa procesul natural de vindecare.

Concret, pentru a ajuta la dezumflarea abdomenului, pacientilor le este recomandat sa nu stea doar in pat dupa operatie, ci si sa incerce sa se miste. Pe langa purtarea corsetului este importanta si o dieta sanatoasa. Aceasta este alta metoda de a reduce umflatura abdomenului, organismul are nevoie de nutrietii potriviti si sa fie hidratat.

 

Factori care influenteaza timpul de recuperare

Desi este o procedura foarte populara si foarte cautata, aceasta presupune o cale lunga pana la recuperarea completa si observarea rezultatelor. Nu exista un timp precis, pentru ca vindecarea fiecarui pacient in parte depinde de mai multi factori: daca pacientul este fumator, gradul de dificultate al activitatilor de dupa operatie, raspunsul organismului pacientului, abilitatea de vindecare a organismului, daca pacientul mananca multa sare, daca a fost purtat corsetul dupa operatie.

Este foarte important ca dupa operatia de abdominoplastie pacientii sa respecte vizitele la medic si sa se consulte cu acesta pentru orice nelamurire.
Istoricul medical, organismul si conditiile fiecarui pacient sunt diferite de aceea, Dr. Rachad este disponibil pentru a raspunde intrebarilor tale si pentru a stabili impreuna care este varianta cea mai potrivita de urmat.

 

Ai intrebari despre aceasta operatie?

Daca planuiesti o operatie de abdominoplastie este foarte important sa discuti toate aspectele cu doctoral chirurg estetician, el fiind singurul in masura sa te sfatuiasca concret ce este cel mai bine pentru tine si sa iti raspunda la intrebari.
Dr. Rachad, chirurg estetician cu peste 20 de ani experienta si mii de operatii estetice la activ, te asteapta la o consultatie pentru a stabili impreuna care este varianta cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!