Ai umflaturi dupa liposuctie? Afla ce sa faci!

11/04/2019 by Dr. Rachad0
umflaturi-dupa-liposuctie-sfaturi-dr-rachad.jpg

Liposuctia este interventia chirurgicala de indepartare a grasimii in exces ce se afla situata in mai multe regiuni ale corpului: abdomen, flancuri, coapse, fese, genunchi, gambe, glezne, brate, gusa si gat. Acesta tehnica a evoluat foarte mult in ultima perioada si noutatile introduse determina rezultate uimitoare pentru pacientii care aleg procedura.

Desi este posibil ca entuziasmul pacientilor sa provoace dorinta de a vedea rezultatele in cel mai scurt timp posibil, trebuie stiut ca liposuctia are nevoie de o perioada mai mare pentru a-si lasa descoperite rezultatele. Astfel, este de asteptat in prima instanta, imediat dupa operatie, sa se observe umflaturi semnificative.

 

Cat dureaza umflaturile in mod obisnuit?

Aceste umflaturi sunt normale, resimtite de toti pacienti si sunt rezultatul tesuturilor afectate si perturbarii circulatiei sangelui. Umflaturile sunt foarte vizibile in primele 24 – 48 de ore de la operatie si vor continua sa scada in urmatoarele 10 – 14 zile. Cu toate ca pacientul se poate intoarce la activitatile obisnuite din a doua saptamana si durerile dispar, procesul de scadere al umflaturilor poate dura in unele cazuri chiar si cateva luni.

Rezultatele operatiei se vor putea observa abia dupa trecerea acestei perioade.

 

Ce masuri sa iei pentru a scapa mai repede de umflaturi?

Cel mai important element ce tine de pacient in procesul recuperatoriu este purtarea corsetului sau ciorapilor de compresie, conform indicatiilor medicului. Acest echipament medical are rolul de a reduce umflaturile si a ameliora durerile. In acelasi timp, plimbarile din primele zile de dupa operatie au rolul de a ajuta circulatia sangelui si a reduce umflaturile. De asemenea, Dr. Rachad recomanda masajul limfatic dupa liposuctie pentru a grabi acest proces si a scapa mai repede de umflaturi.

Timpul necesar vindecarii depinde de la pacient la pacient si are in vedere mai multi factori:

– varsta pacientului

– starea de sanatate

– capacitatea organismului de recuperare

– miscarea si stilul de viata

– somnul si repausul

– alimentatia, fumatul.

 

Ce sa manaci si cand?

Alimentatia este foarte importanta in timpul procesului recuperatoriu, deoarece organismul are nevoie de proteine pentru a sustine vindecarea tesuturilor si reducerea umflaturilor. Pacientii care vor avea o dieta bogata in proteine inainte dar si dupa operatie, vor fi capabili sa observe rezultatele mai rapid. In acelasi timp trebuie specificat ca alimentatia preponderent proteica este mai indicata in partea de mijloc a zilei, la pranz, deoarece proteinele necesita un timp indelungat de digerare. Daca s-ar consuma seara, inainte de culcare, organismul nu ar mai avea timpul necesar refacerii, fiind concentrat pe digestie.

 

Ai intrebari despre liposuctie?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de liposuctie sau iti doresti sa descoperi daca esti un candidat potrivit pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!