Masaj dupa liposuctie

11/04/2019 by Dr. Rachad0
masaj-dupa-liposuctie.jpg

Liposuctia este una dintre cele mai cerute operatii estetice ce poate ajuta pacientii acolo unde sportul si dietele nu mai isi fac efectul.

Recomandarea cea mai importanta pe care o fac medicii dupa operatia de liposuctie este ca pacientii sa faca masaj. Drenajul limfatic este tipul de masaj considerat ca fiind solutia cea mai potrivita pentru asigurarea unei vindecari rapide si un aspect estetic al pielii.

 

De ce ai nevoie de masaj?

In perioada de recuperare se formeaza tesut cicatrizant, un lucru natural pentru zonele tratate. Acesta apare in tunelurile mici create de dispozitivele de aspiratie, utilizate la extragerea celulelor de grasime. Astfel, se formeaza zone neuniforme, neregulate. Aparitia tesutului cicatrizant este un lucru pozitiv pentru ca inseamna ca acum corpul se vindeca corespunzator. Cu toate acestea se pot forma denivelari care sa strice aspectul estetic al pielii.

Acest tip de masaj si-a demonstrat utilitatea in timp, deoarece misca gentil fluidele si are rezultate pozitive dupa cateva sedinte. Majoritatea pacientilor au nevoie de cel putin 4 sedinte de masaj pentru a elimina excesul de fluide si vor vedea o ameliorare a umflaturilor dupa 6 sedinte. Se poate ajunge pana la 12 sedinte pentru a avea rezultate excelente.

Masajul este foarte util si este recomandat insistent de medici deoarece, in lipsa lui, exista riscul ca umflaturile sau inflamarile sa se transforme in zone ce vor ramane permanent dure. Inflamarile se produc din cauza instrumentului care este introdus pentru extragerea grasimii si este miscat de chirurg pe sub piele. Masajul are rolul de a ajuta la miscarea fluidelor si impingerea lor inapoi la locul lor, dar si obtinerea celor mai bune rezultate posibile dupa operatie.

 

Este dureros?

Masajul limfatic, desi poate parea dur, in realitate este foarte bland si ajuta la circulatia sangelui, deci la grabirea procesului recuperator. Facut de un specialist este total lipsit de durere, nefiind un masaj traditional, ci o tehnica specializata. Medicii chirurgi recomanda masajul dupa operatia de liposuctie tocmai pentru ca este o metoda sigura si este cel mai benefic ajutor pe care pacientul il poate primi in procesul de recuperare.

Cand este momentul cel mai potrivit pentru inceperea masajului?

Pentru o vindecare rapida, dar si pentru obtinerea celor mai bune rezultate dupa liposuctie, este recomandata inceperea masajului dupa 5-6 zile de la ziua operatiei. Este recomandat ca, odata inceput, in prima saptamana sa se faca zilnic si abia din a doua saptamana sa se reduca treptat. Nu exista posibilitatea sa se faca “prea mult masaj” asa ca este la alegerea pacientului cum simte ca ii este mai bine.

 

Este sigur?

Masajul dupa liposuctie este in general vazut ca fiind sigur si util pentru corp. Medicii recomanda inceperea masajului cat mai curand posibil dupa operatie. Dureaza cam o saptamana ca durerea sa treaca si pacientii sa fie capabili sa suporte masajul. Majoritatea medicilor insista ca pacientii sa apeleze la un terapeut profesionist pentru masaj.

 

Trebuie sa merg la un terapeut sau pot sa fac masajul acasa, singur?

Ideal este sa se apeleze la un terapeut profesionist deoarece acesta stie exact punctele si presiunea pe care trebuie sa le foloseasca, dar si tehnicile cele mai potrivite. Desi in teorie poate parea simplu, este nevoie de precizie, o anumita presiune si anumite tehnici specifice.

 

Ai intrebari despre liposuctie?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de liposuctie sau iti doresti sa descoperi daca esti un candidat potrivit pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!