Deviatia de sept cauzeaza sangerari nazale

De ce deviatia de sept provoaca sangerari nazale?

Deviatia de sept provoaca sangerari nazale Foarte multi pacienti cu deviatie de sept au o predispozitie la sangerari nazale. In acest articol vom explica pe scurt de ce uneori deviatia de sept cauzeaza sangerari nazale si care este remediul acestei probleme neplacute.

Dupa cum probabil stiai, septul nazal imparte nasul in 2 cavitati perfect egale. Atunci cand este deviat, cele doua nari devin asimetrice, respectiv una este mai mare, cealalta mai mica.
Acest fapt duce dupa sine la obstructia nazala sau dificultatea de a respira si, cateodata, la sangerare.

In conditii normale, cand septul este drept, aerul intra si circula delicat in nas, fara a se crea vreo turbulenta. Problemele apar atunci cand septul este deviat. Deoarece linia septului este curbata, se creeaza turbulente la momentul intrarii si "lovirii" aerului de curbura respectiva.

Astfel, la interior, suprafata septului devine uscata si vascularizata fapt ce duce la craparea sa. Fenomenul este asemanator craparii buzelor iarna, atunci cand acestea sunt atat de uscate incat se crapa si sangereaza.

Singurul remediu al sangerarilor nazale provocate de deviatia de sept este operatia de septoplastie. Interventia realiniaza septul in pozitia corecta (dreapta) si astfel aerul va patrunde firesc, va fi incalzit si umidificat, fara a mai provoca uscare si sangerare. Desigur, exista si tratamente bazate pe spay-uri nazale, insa acestea nu sunt decat remedii temporare, afectiunea persistand pe termen lung in cazul acestora.

Comentarii (0)

Adauga comentariu

Comentariul a fost trimis spre aprobare. Va multumim!

CAPTCHA