Deviatia de sept cauzeaza sangerari nazale

11/08/2016 by Dr. Rachad0
deviatia-de-sept-si-sangerari-nazale.jpg

Foarte multi dintre cei diagnosticati cu deviatie de sept acuza faptul ca nasul sangereaza foarte des. Daca si tu esti in aceeasi situatie, citeste acest articol care te va lamuri cu privire la cauzele acestui fenomen.

 

De ce deviatia de sept provoaca sangerari nazale?

Foarte multi pacienti cu deviatie de sept au o predispozitie la sangerari nazale. In acest articol vom explica pe scurt de ce uneori deviatia de sept cauzeaza sangerari nazale si care este remediul acestei probleme neplacute.

Dupa cum probabil stiai, septul nazal imparte nasul in 2 cavitati perfect egale. Atunci cand este deviat, cele doua nari devin asimetrice, respectiv una este mai mare, cealalta mai mica.
Acest fapt duce dupa sine la obstructia nazala sau dificultatea de a respira si, cateodata, la sangerare.

In conditii normale, cand septul este drept, aerul intra si circula delicat in nas, fara a se crea vreo turbulenta. Problemele apar atunci cand septul este deviat. Deoarece linia septului este curbata, se creeaza turbulente la momentul intrarii si “lovirii” aerului de curbura respectiva.

Astfel, la interior, suprafata septului devine uscata si vascularizata fapt ce duce la craparea sa. Fenomenul este asemanator craparii buzelor iarna, atunci cand acestea sunt atat de uscate incat se crapa si sangereaza.

Singurul remediu al sangerarilor nazale provocate de deviatia de sept este operatia de deviatie de sept, adica septoplastia. Interventia realiniaza septul in pozitia corecta (dreapta) si astfel aerul va patrunde firesc, va fi incalzit si umidificat, fara a mai provoca uscare si sangerare. Desigur, exista si tratamente bazate pe spay-uri nazale, insa acestea nu sunt decat remedii temporare, afectiunea persistand pe termen lung in cazul acestora.

 

Ai intrebari despre septoplastie?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de septoplastie sau iti doresti sa descoperi daca esti un candidat potrivita pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2023 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!