Lifting facial

Lifting facial

Termenul “lifting” inseamna ridicare si este asociat cu interventia chirurgicala clasica de intindere si elevare a pielii de la nivelul fetei. Ridarea pielii este rezultatul urmatoarelor mecanisme: imbatranirea, sechelele leziunilor actinice si dereglarile genetice.

Imbatranirea pielii este un proces de atrofiere; pielea este alcatuita din trei straturi: epiderm, derm si hipoderm.


Cele mai importante modificari au loc in derm; grosimea dermului descreste odata cu varsta, fibrele elastice se distrug si scade cantitatea de colagen. Operatia se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor nemultumiti de aspectul fetei si gatului lor. Interventia permite repozitionarea intregului complex structural al fetei indepartand excesul de piele si de grasime, ridicand si fixand straturile profunde de muschi si reajustand intreaga piele a fetei si gatului la noul continut.


Inainte de operatie

Preoperator, adica inainte de operatie, va recomand urmatoarele:
– Nu luati aspirina sau alte antiinflamatoare cu doua saptamani preoperator.
– Nu mancati si nu beti lichide cu 6 ore inainte de interventie.
– analize de laborator.
– ecografie abdominala.
– electrocardiograma.


Despre cum imbatranim

Leziunile actinice (solare) sunt reprezentate prin degradarea si subtierea fibrelor elastice, scaderea cantitatii de colagen, cresterea relativa a proportiei substantei fundamentale. Radicalii liberi de oxigen sunt implicati in distrugerea ultrastructurala a pielii. Schimbarile vizibile asociate cu procesul de imbatranire sunt:
– micsorarea structurilor osoase,
– diminuarea grosimii si elasticitatii pielii,
– scaderea aderentei pielii la straturile subiacente,
– caderea gravitationala a tesuturilor moi, formarea ridurilor, in zonele de aderenta cu structurile profunde si in zonele de insertie a muschilor.

In jurul varstei de 30 de ani apare un surplus de piele in zona superioara a pleoapelor, riduri fine in zonele laterale ale ochilor si adancirea santurilor nasolabiale. In jurul varstei de 40 de ani apar riduri intre spancene si pe frunte, iar celelalte se accentueaza. La 50 de ani apar riduri pe gat iar varful nasului se lasa in jos. La 60 de ani pielea fetei este mult mai subtire si scade tesutul adipos in reginunea temporala si bucala.

Operatia

Exista trei tipuri de riduri la nivelul fetei:

– ridurile ortostatice, provenite de la nastere dar care devin aparente o data cu disparitia tesutului grasos al copilului si sunt situate la nivelul gatului;
– ridurile dinamice determinate de miscarile muschilor mimicii
– ridurile gravitationale

Operatia de lifting facial se poate efectua la persoane cu varste cuprinse intre 40 – 70 de ani cu stare buna de sanatate, fiind potrivita atat femeilor, cit si barbatilor.

Liftingul facial este o interventie chirurgicala de mare delicatete, necesitind cunostinte ale anatomiei fetei, complicatiilor comune tuturor interventiilor chirurgicale (hematom, serom, infectie), pot apare necroze tegumentare sau leziuni ale unui ram motor al nervului facial cu deficit estetic si functional evident.

Operatia de lifting facial se efectueaza sub anestezie generala, iar durata sa este de 3 – 4 ore.

Incizia in pielea paroasa a regiunii temporale, coboara in fata urechii, apoi pe sub lobulul urechii, in spate pana la aproape jumatatea urechii si se pierde in par. Pielea este separata de grasimea subiacenta si de muschi.

Excesul de piele este indepartat iar sutura se realizeaza cu fire fine pentru a obtine o cicatrice cit mai putin vizibila.


Profesionalism. Excelenta. Experienta

REZULTATE DE EXCEPTIE

Operatii estetice de remodelare faciala cu Dr. Rachad

Chirurgie estetica Bucuresti - Dr. Rachad

0123456789001234567890

Ani de experienta

Specialist cu recunoastere si expertiza in domeniul chirurgiei estetice si reparatorii.012345678900123456789001234567890+

Proceduri de lifting

Doctor chirurg cu sute de operatii estetice de lifting si remodelare faciala.01234567890012345678900123456789001234567890+

Operatii estetice

Liftinguri, implanturi , liposuctii, lipofilling -uri, abdominoplastii & more.

Preturi

Descopera noile preturi oferite de catre Dr. Rachad, chirurg estetician specialist, cu o experienta de peste 20 de ani in chirurgie estetica.
MINI

3000

Mini lifting facial
 • Anestezie generala✔
 • Mini lifting facial✔
 • Operatie by Dr. Rachad✔
 • Medicatie pre si post operatorie✔
 • Spitalizare 24 de ore✔
 • Pansamente✔
 • Consultatii GRATUITE post operatie✔


PARTIAL

3000

Lifting cervico-facial partial
 • Anestezie generala✔
 • Lifting cervico-facial partial✔
 • Operatie by Dr. Rachad✔
 • Medicatie pre si post operatorie✔
 • Spitalizare 24 de ore✔
 • Pansamente✔
 • Consultatii GRATUITE post operatie✔


Indicatii postoperatie

Postoperator se recomanda un tub de dren 24 – 48 de ore pentru a evita aparitia hematomului.

Postoperatie vor apare edem si vanatai la nivelul fetei care necesita purtare unei masti elastice pentru a preveni edemul si vanataiile exagerate.

– firele se scot la 14 zile.
– edemul si vanataille dispar treptat de la 2 saptamani.
– evitati expunerea la soare si solar timp de 6-9 luni.

Cat costa o operatie de lifting facial?

Preturile unei operatii de lifting facial difera in functie de metoda aleasa.

Astfel, costul pentru o interventie minima cum ar fi cea de mini lifting este semnificativ mai mic decat cel al unei proceduri chirurgicale complexe, cum este cazul liftingului facial complet.

Pentru a afla cat costa o operatie de de lifting facial, click aici.


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!