Sfaturi de recuperare dupa rinoplastie

06/01/2016 by Dr. Rachad2
sfaturi-de-recuperare-dupa-rinoplastie.jpg

In acest articol gasesti cele 16 sfaturi utile si indicatiile Dr. Rachad oferite pacientilor dupa rinoplastie. Afla acum cele mai important lucruri pe care sa le faci pentru a te recupera cat mai rapid dupa operatia de remodelare a nasului.

 

Primele senzatii dupa operatie

A venit si ziua in care mult dorita schimbare s-a produs. Acum te-ai trezit, ai nasul bandajat si stai in patul clinicii langa chirurgul estetician care iti repeta ultimele sfaturi de recuperare dupa rinoplastie. Desi incerci sa te concentrezi si sa retii cat mai mult din ce iti spune, gandurile iti zboara la cum va arata nasul tau atunci cand iti vei da jos bandajul si ce vor zice prietenii si cunostintele atunci cand vor vedea noul tau “look”. Oare vor ramane muti de uimire? Ceea ce cu siguranta iti putem spune este ca, dintre toate operatiile estetice, remodelarea nasului va produce cel mai puternic impact, atat asupra ta, cat si a celor care te-au cunoscut inainte de schimbare.

Sa revenim insa la cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont dupa rinoplastie si anume urmarea indicatiilor medicului pentru o recuperare cat mai rapida. Pentru aceasta l-am rugat pe Dr. Chirurg Estetician Rachad Hassan, sa ne explice care sunt principalele lucruri pe care pacientii ar fi bine sa le faca dupa operatia de rinoplastie.

 

16 indicatii pentru o recuperare rapida dupa rinoplastie

1. Incearca sa mentii capul ridicat atunci cand dormi. Dupa rinoplastie vei avea zona nazala umflata iar aceasta pozitie va ajuta ca nasul sa se dezumfle mai rapid.

2. Dormi cat mai mult. Daca simti oboseala este indicat sa dormi. Somnul ajuta foarte mult, iti va da energie si va ajuta la o recuperare mai rapida.

3. Protejeaza nasul de orice contact sau lovitura. Atentie la copii, animale de companie si orice alta activitate care ar putea sa duca la lovirea involuntara a nasului.

4. Mananca fara sare sau cu sare cat mai putina. In primele saptamani, alimentatia nesarata va ajuta la impiedicarea acumularii de lichide in zona varfului nasului. De asemenea, mancarea slaba, fara grasime, ajuta la dezumflarea nasului.

5. Consuma cat mai multa apa si sucuri. Hidratarea dupa rinoplastie este foarte importanta pentru ca impiedica retentia de lichide in organism, inclusiv in zona nasului. Daca te vei hidrata, nasul se va dezumfla mai repede.

6. Evita bauturile alcoolice. Aceastea ingreuneaza vindecarea si contribuie la retentia de lichid in organism. Nu consuma alcool cel putin 30 de zile.

7. Incearca sa renunti la tigari. Fumatul scade vascularizarea si impiedica tesuturile operate sa se vindece.

8. Nu tine capul aplecat. Aplecarea iti poate creste presiunea sangelui in zona fetei iar acest lucru nu este indicat. Daca vrei sa iti usuci parul dupa dus, foloseste un prosop sau feo stand cu capul ridicat.

9. Nu purta ochelari timp de 4-6 luni pentru ca suporturile de fixare apasa pe zonele nazale. Daca totusi esti nevoit/a sa o faci, pune sub cele doua pernite de fixare o bucatica de material din spuma sau ceva asemenator si moale. O alta modalitate ar fi fixarea ochelarilor pe frunte cu banda adeziva.

10. Poarta palarie de soare daca este vara. Expunerea la razele UV impiedica dezumflarea nasului si ajuta la o mai buna recuperare dupa rinoplastie.

11. Sufla nasul cu mare grija. Pentru rinoplastia cu deviatie de sept trebuie sa acorzi atentie acestui aspect timp de aproximativ 2 luni, iar pentru cea clasica timp de 2 saptamani.

12. Urmeaza tratamentul cu analgezice. De obicei, dupa rinoplastie nasul nu doare; totusi in cazul in care ai unele dureri este bine iei tratamentul prescris de medic si sa le faci sa dispara cat mai repede. Studiile au aratat ca lipsa durerii ajuta la o vindecare mai rapida.

13. Urmeaza tratamentul cu antibiotice. Aceastea au scopul de a preveni infectia dupa rinoplastie. Nu are rost sa nu respecti reteta primita de la doctor si sa risti o infectie la nas.

14. Masoara zilnic temperatura corpului cu un termomentru. Chiar si o mica fluctuatie a temperaturii poate insemna aparitia infectiei. Daca se intampla asta, anunta imediat medicul.

15. Vino la consulatiile postoperatorii. Vizitele de evaluare dupa rinoplastie si comunicarea cu medicul sunt importante pentru stabilirea progesului si/ sau simptomelor neobisnuite.

16. Ai rabdare cu tine si cu perioada de recuperare dupa rinoplastie. Aspectul noului tau nas si rezultatul final al operatiei se poate evalua complet dupa ce nasul se dezumfla in procent de 100% iar acest lucru este normal sa dureze saptamani sau luni de zile.

 

Ai intrebari despre operatia de remodelare a nasului?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de rinoplastie sau iti doresti sa descoperi daca esti un candidat potrivit pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


2 comments

  • Dr.Rachad
    Mirea Maria

    24/09/2021 at 17:47

    Buna seara… m-am operat la nas acum 2 săptămâni in urma… si astăzi cățelul meu din neatenție mi-a dat cu capul in nas… acolo unde era vârful nasului ridicat mi sa cam umflat… i sa isi revină la normal ?? Multumesc mult

    Reply

    • Dr.Rachad
      Dr. Rachad

      17/06/2022 at 12:40

      Buna seara,
      Va rog contactati imediat medicul care v-a operat. In mod normal trebuie sa aveti grija la lovituri, sa va feriti si sa protejati nasul cat puteti dupa operatie.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!