Liposuctia neinvaziva, minim invaziva & clasica

09/04/2019 by Dr. Rachad0
liposuctie-minim-invaziva-cu-dr-Rachad.jpg

Cea mai populara interventie chirurgicala, liposuctia, este cel mai bun aliat cand ne dorim sa scapam rapid de grasime si sa remodelam corpul, mai ales zonele unde dieta si sportul nu dau rezultate. Ea reprezinta o operatie de indepartare a grasimii din zonele cu probleme. Liposuctia este foarte apreciata pentru ca este o procedura sigura, ce are efecte rapide si permanente in reconstruirea corpului. Aceasta este cel mai adesea folosita pentru reducerea grasimii de pe abdomen, coapse, brate, gusa, gambe.

Atunci cand pacientul decide sa apeleze la o astfel de procedura va observa ca are mai multe tipuri de liposuctie din care poate alege: neinvaziva, minim invaziva si clasica. Asa ca le vom lua pe rand, sa cunoastem diferentele si sa vedem ce s-ar potrivi cel mai bine pentru fiecare in parte.

 

Liposuctia neinvaziva

Este reprezentata de procedurile ce folosesc aparate cu caldura, raciere, sunet care determina distrugerea celulelor grase. Spre deosebire de celelalte metode de liposuctie, dupa aceste procedee nu este necesara o perioada lunga de recuperare. Liposuctiile neinvazive nu sunt foarte eficiente, deoarece nu pot avea rezultate pe termen lung. Acestea sunt recomandate pentru persoanele care au doar zone foarte mici de grasime, ramase dupa anumite diete sau programe sportive si pentru pacientii care nu pot, dintr-un motiv sau altul, sa treaca printr-o operatie de liposuctie. Pentru a vedea rezultatele este nevoie de mai multe sedinte de tratament. In timpul procedurii de liposuctie non invaziva pacientul este treaz si nu este nevoie de anestezie.

Avantaje

Avantajele pentru alegerea liposuctiei noninvazive sunt reprezentate de faptul ca nu necesita niciun fel de taietura si nu este nevoie de un timp indelungat de recuperare, durerile si umflaturile sunt mai putine, nu exista riscul de infectie si se poate reveni la activitatile obisnuite chiar in ziua respectiva.

Dezavantaje

Dezavantajele sunt date de faptul ca reducerea grasimii se petrece in timp si sunt necesare multe sedinte de tratament. De asemenea, actionandu-se din exterior, poate sa fie destul de dificil sa se localizeze precis unde este grasimea. Trebuie observat in timp unde a functionat tratamentul si unde mai este necesar sa se intervina. Rezultatele nu apar imediat si nu au efect la persoanele care au nevoie de eliminarea unei zone foarte mari de grasime. Liposuctia neinvaziva nu are rezultate pe termen lung, grasimea putandu-se depune din nou in zona.

 

Liposuctia minim invaziva

Spre deosebire de liposuctia neinvaziva, aceasta procedura presupune incizii, insertia canulei (tub) si folosirea de aparatura chirurgicala asistata (laser sau ultrasunete) pentru “spargerea” grasimii si eliminarii acesteia. Operatia se face fie cu anestezie locala, fie cu anestezie generala, chirurgii, dar si pacientii, preferandu-o pe ultima datorita confortului din timpul interventiei. Rezultatul initial se poate observa din prima luna dupa operatie, iar cel final dupa aproape 6 luni. Este nevoie de o zi, doua, de pauza pentru recuperare. Operatie poate sa dureze in jur de o ora jumate, doua si este posibil sa exista zone mici cu vanatai sau umflaturi care se vindeca in 2-3 saptamani. Dupa operatie este necesar sa se poarte un corset pentru o perioada de 3-4 saptamani.

Avantaje

Comparativ cu liposuctia clasica, avantajele pentru alegerea liposuctiei minim invazive sunt reprezentate de faptul ca se pierde sange mult mai putin (de 7,5 ori mai putin in cazul liposuctiei cu ultrasunete VASER), recuperarea este mai rapida, durerile si umflaturile sunt mai putine. In functie de priceperea si experienta chirurgului, liposuctia minim invaziva poate avea rezultate definitive, grasimea eliminandu-se pentru totdeauna.

Dezavantaje

Liposuctia minim invaziva este mai agresiva decat cea neinvaziva, insa mai delicata decat cea clasica. De obicei este mai eficienta pe zone mici, insa poate fi combinata cu liposuctia clasica pentru zone mari precum spatele sau abdomenul (depinde de la un pacient la altul).

 

Liposuctia clasica

Ca si in cazul liposuctiei minim invazive, procedura presupune incizii, utilizarea canulei si tuburilor de drenaj pentru eliminarea grasimii. Diferenta este data de faptul ca se foloseste canula manual, chirurgul efectuand miscari de inainte-inapoi pentru a “sparge” grasimea, de aici rezultand si un grad mai ridicat de invazivitate. Liposuctia clasica reprezinta o operatie dupa care este nevoie de un anumit timp pentru recuperare, existand posibilitatea sa fie resimtite dureri, vanatai si de asemenea exista riscul de infectie (ca la orice alta operatie).

Liposuctia clasica necesita anestezie generala si incizia se va produce pe zone mai largi decat in cazul celorlalte doua tipuri de liposuctie. Poate fi aplicata pe majoritatea zonelor corpului iar rezultatele primare se vor vedea dupa aproximativ 3-9 luni, iar cele finale dupa aproape un an. Operatie poate sa dureze in jur de 2 ore, iar vanataile si umflaturile pot dura saptamani sau chiar luni. De asemenea, este necesar sa se poarte un corset cateva luni dupa interventie.

Avantaje

Posibilitatea de a aborda zone mari cu eficienta; rezultate permanente (grasimea nu mai apare) daca se combina cu lipoaspiratii minim-invazive precum Vaser.

Dezavantaje

Dintre toate celelalte tipuri de liposuctie, cea clasica este cea mai agresiva. De aici si o sangerare mai produnda, vanatai si umlaturi mai multe si un timp de recuperare mai lung.

 

Ce tip de liposuctie ti se potriveste?

Desi toate sunt capabile sa distruga celulele de grasime, dupa cum se poate observa fiecare tip de liposuctie se adreseaza unui anumit tip de pacienti. De asemenea, rezultatele se vad in perioade diferite. In functie de procedura, celulele gresoase pot reaparea sau nu. Pentru zone mari, liposuctia clasica este cea care presupune cel mai mult efort dar, in acelasi timp, operatia are rezultatele cele mai spectaculoase si imediate, mai ales atunci cand este folosita impreuna cu metodele neinvazive de liposuctie si liposculptura precum Vaser.

Daca vrei sa afli ce tip de liposuctie ti se potriveste, Dr. Rachad, chirurg estetician cu peste 20 de ani de experienta si peste 2000 de operatii de lipoaspiratie iti ofera acum consultanta specializata.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!