Lipoaspiratie glezne: operatia ce subtiaza picioarele groase

09/04/2019 by Dr. Rachad2
lipoaspiratie-glezne.jpg

Gleznele reprezinta unele dintre cele mai dificile zone unde se poate aduna grasime. Acest lucru depinde exclusiv de genetica si nu are legatura cu greutatea corporala.

Multe persoane nu sunt multumite de aspectul gleznelor, acestea nefiind suficient de subtiri, iar pentru ca aspectul acestora nu poate fi corectat prin dieta si exercitii, acest lucru poate deveni un lucru foarte suparator. Multe femei evita sa isi lase picioarele descoperite sau sunt timorate sa marga la plaja din teama de a-si expune gleznele. Acum insa chirurgia estetica contine o noua interventie – lipoaspiratia gleznelor, singura ce poate aduce schimbarile dorite intr-o zona ce parea ca este foarte greu de corectat.

 

Lipoaspiratie de glezne sau gambe?

Mai intai, trebuie mentionat ca este impropriu spus “lipoaspiratie glezne”. De fapt, mai corect ar fi sa spunem “lipoaspiratia partii inferioare gambelor, zona dinspre glezne“. Trecand peste acest mic aspect, putem enumera cateva din motivele pentru care gleznele pot fi groase: o statura scunda, muschi mai latiti, o structura mare a oaselor, tesuturi marite. Chiar si inlaturarea unei cantitati mici de grasime poate schimba drastic aspectul gleznelor, gambelor si picioarelor, in general. Scopul final este de a face piciorul sa arate mai fin si mai simetric.

In ultima perioada cererea pentru acest tip de operatie a devenit din ce in ce mai mare si popularitatea acestei interventii a crescut foarte mult. Deoarece este o procedura mai putin invaziva decat operatiile estetice efectuate in alte parti ale corpului, liposuctia gleznei presupune o injectie pentru anestezie locala sau generala. Se vor face mici incizii orizontale de aproximativ 3-5 mm lungime, apoi se folosesc canule fine pentru eliminarea grasimii. Grasimea pastrata in aceasta zona poate fi ereditara si eliminearea sa poate reduce circumferinta gleznei foarte mult, pana la jumatate.

 

Cum trebuie sa te pregatesti de operatie?

Sunt mai multe lucruri pe care pacientul trebuie sa le faca cu ceva timp inainte de operatie. In primul rand pacientul trebuie sa nu consume aspirina, sa renunte la antiinflamatoare si vitamina E. De asemenea, trebuie evitat consumul de alcool si tutun. Alte informatii despre ce este bine sau nu sa facem inainte de liposapiratie le poti afla in cadrul consultatie cu medicul chirurg estetician.

 

Cum se face recuperarea?

Spre deosebire de liposuctia altor zone ale corpului, unde se necesita purtarea unor haine de compresie, in timpul recuperarii dupa operatia de lipoaspiratia gleznelor, pacientul trebuie sa poarte zi si noapte, timp de doua saptamani – o luna, ciorapi medicinali de compresie, pentru a reduce umflaturile.

Pacientii pot si sunt incurajati sa mearga chiar din a doua zi dupa operatie, nu este necesara odihna la pat, dar este recomandat sa se evite efortul foarte mare in prima saptamana. Discofortul este minor si poate fi inlaturat cu calmate. Durerea resimtita a fost asociata de pacienti cu cea dupa o plimbare foarte lunga.

 

Cat dureaza rezultatele?

Daca te intrebi cat dureaza rezultatele lipoaspiratiei de glezne afla ca acestea sunt permanente. In timpul procedurii nu se elimina grasimea din aceasta zona complet, ci doar suficient cat sa se obtina aspectul estetic dorit. Liposuctiile excesive trebuie sa fie evitate.

 

Ai intrebari despre aceasta procedura?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de liposuctie sau iti doresti sa descoperi daca esti un candidat potrivit pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE LIPOSUCTIE GAMBE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2023 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!