Implant mamar, operatia cu silicoane in 2024 si oferta Dr Rachad

Marirea sanilor prin implanturi mamare sau augmentarea mamara cu implant silicon este o procedura indicata pentru femeile care doresc sa obtina sanii mai voluminosi, o proiectie mai ferma si o imbunatatire a simetriei acestora.

Naba Salem si Dr. Rachad operatia de implant mamar din silicon

In aceasta pagina Art Estetica Bucuresti iti ofera informatii complete despre operatia de implant mamar cu silicon, cum sa te pregatesti inainte de procedura, ce pasi sa urmezi pentru a te recupera dupa interventie, cat costa implanturile in 2024 si ce avantaje ai atunci cand te operezi cu Dr. Rachad.

1. Candidata la operatie

1.1 Varsta minima

Operatia de marire a sanilor cu implanturi din silicon se recomanda femeilor cu varsta minima de 18 ani. Ca si varsta maxima nu exista o limita impusa. Daca pacienta a efectuat analizele obligatorii si este declarata apta din punct de vedere clinic, operatia se poate realiza la orice varsta.

1.2 Probleme estetice la sani

  • hipotrofici (mici);
  • asimetrici (un san mai mare, altul mai mic);
  • incomplet dezvoltati (hipoplazia mamara);
  • deformati congenital (din nastere);
  • operati din cauza cancerului mamar – necesita reconstructie mamara dupa mastectomie;

1.3 Implantul pentru sani lasati

Operatia de implant mamar cu silicon poate rezolva problema sanilor usor lasati. Procedura nu corecteaza ptoza mamara severa, adica sanii foarte lasati. Daca ai o ptoza severa, operatia indicata este ridicarea sanilor prin lifting mamar.

Ptoza mamara: grade de lasare a sanilor

2. Tipuri de implanturi cu silicon

Implanturile cu silicon sunt in 2024 cele mai moderne si utilizate implanturi mamare. Ele contin la exterior un invelis elastic de diverse texturi, iar la interior gel siliconic coeziv care are proprietatea de a impiedica deformare si scurgerea in caz de accident.

Pe langa faptul ca sunt sigure, implanturile din silicon imita foarte bine la atingere si palpare senzatia unei glande mamare naturale. Acesta este motivul principal pentru care majoritatea femeilor prefera implantul din silicon si nu pe cel salin, desi costul este mai ridicat.

2.1 Implanturile rotunde

Implanturi rotunde cu silicon si invelis texturat de la Mentor

Atunci cand se doreste marirea sanilor in forma pronuntata (evidenta), putem alege implantul mamar rotund. Aceste tipuri de implanturi mamare sunt identice ca si textura si continut de silicon cu cele anatomice, insa spre deosebire ce acestea prezinta o circumferinta perfect egala.

Care este avantajul implantului rotund?

Datorita formei rotunde, implantul de acest tip umple in mod evident partea de sus a decolteului. Astfel, sanii capata un aspect foarte voluminos si pronuntat.

Cum alegem un implant rotund?

Cand pacienta alege volumul unui implant rotund, trebuie sa stie ca are la dispozitie o gama variata de marimi si profile. Volumul poate varia intre 90 si chiar 800 cc (centrimetri cubi), iar proiectia intre 2 si 6 cm.

Desigur, tipul de implant trebuie ales cu grija. La fel ca si in cazul implantului anatomic, in urma masuratorilor se va tine cont de dorinte si se va recomanda solutia potrivita.

2.2 Implanturile anatomice

Implanturi anatomice cu suprafata texturata de la Mentor
De obicei, implanturi mamare anatomice sunt utilizate atunci cand trebuie corectata o ptoza mamara (sani lasati), dar si atunci cand se doreste ca sanii sa capete un aspect cat mai real. Aspectul natural oferit de implanturile anatomice rezulta atat din forma de “para” sau “lacrima” a acestora, cat si din inaltimea lor.

2.3 Implantul anatomic vs implantul rotund

Comparativ cu implantul rotund, implantul anatomic urca spre decolteu si umple discret acesta zona. Acest tip de implant confera un aspect estetic veritabil si atragator. Practic, implantul anatomic este greu de “detectat” de catre privitori. Acestia nu isi pot da seama daca sanii sunt naturali sau au fost supusi operatiei de marire.

Un alt avantaj al implantului anatomic este cazul particular in care exista o ptoza mamara usoara sau moderata (sanii sunt lasati) si se doreste ridicarea fara a recurge la operatia de lifting mamar.

Implanturi rotunde vs anatomice

3. Marimi de implanturi

Inainte de a alege un anumit implant mamar este bine sa stii ca exista o gama foarte larga de marimi. Cele mici incep de la 100cc (centrimetri cubi), iar cela mai mari ajung chiar la 800cc.

3.1 Marimea ideala pentru tine

Pentru a afla care este marimea potrivita trebuie sa programezi o consultatie la chirurgul estetician. In urma masuratorilor (inaltimea, circumferinta toracelui, bazinului, umerilor), doctorul iti va recomanda marimea potrivita.
Marimi de silicoane ideale pentru tine

3.2 Implanturi alese gresit

Rezultatul final al operatiei este influentat de marimea si tipul implantului. Desi multe femei isi doresc sa obtina sani cat mai mari, uneori alegerea unui implant mamar supradimensionat poate crea un aspect nenatural, disproportionat. De aceea, este bine sa urmezi recomandarile chirurgului si sa alegeti impreuna marimea potrivita siluetei tale.

3.3 Cand sa alegem “silicoane mici”?

Nu intodeauna “mai mare” inseamna “mai bine”. Implanturile de marimi reduse pot arata in foarte multe cazuri mult mai bine decat cele supradimensionate. De exemplu, daca ai o o circumferinta a spatelui/ umerilor redusa si inaltimea ta este mica, alegerea unor implanturi cu volum mare s-ar putea sa fie o mare greseala.
Silicoane mici

4. Inainte de operatie

4.1 Consultatia

Se efectueaza diverse masuratori si se prezenti gama si implanturile din silicon potrivite siluetei. Pacienta este rugata sa informeze medicul cu privire la antecedentele sale. Consumul de alcool, tutun sau droguri trebuie sa fie prezentate deschis, in cazul in care aceastea au existat sau exista.

De asemenea, daca exista in istoricul familiei cazuri de cancer de san, acestea trebuiesc comunicate.

4.2 Analizele

Inainte de orice operatie de implant mamar se vor efectua urmatoarele analize:

  • analize de sange indicate de medic;
  • ecografie mamara;
  • radiografie pulmonara;
  • electrocardiograma (EKG).

4.3 Restrictii preoperatorii

Inainte de implant se impun urmatoarele restrictii:

  • intreruperea fumatului cu 2 saptamani inainte de operatie;
  • intreruperea aspirinei, AINS, anticonceptionale si alte medicamente care pot influenta coagularea sanguina;
  • amanarea operatiei daca ne aflam in perioada de menstruatie.

Cele 7 sfaturi inainte de marirea sanilor

5. Procedura chirurgicala

5.1 Durata operatiei

Operatia de implant cu Dr. Rachad dureaza aproximativ 1 ora, indiferent daca este vorba despre un implant rotund sau anatomic. Acest timp se poate prelungi daca sunt necesare alte proceduri suplimentare precum micsoararea sau repozitionarea areolelor mamare.

5.2 Anestezia

Indiferent de tipul de implant si incizia folosita, anestezia utilizata este cea generala. Pacienta nu va simti nimic in decursul operatiei.

5.3 Inciziile

Inciziile de 4-5 cm se fac la nivelul santului submamar sau periareolar (trebuie respectate anumite masuri). Cele mai intalnite implanturi sunt cele introduse sub muschiul pectoral mare. La inchiderea inciziei se utilizeaza fire speciale pentru ca cicatricile sa se vindece si sa dispara in cel mai scurt timp.

Incizia inframamara

Incizia inframamara (sub san) este cea mai des folosita metoda de introducere a implanturilor anatomice sau rotunde.

Incizia inframamara
Avantaje
  • cicatrice ascunsa sub pliu,
  • risc de infectie scazut,
  • usurinta si siguranta in introducerea, scoaterea sau inlocuirea implanturilor.
Dezavantaje
  • dimensiune incizie (aprox. 5cm)

Cele mai multe operatii cu incizii inframamare se efectueaza pentru introducerea implanturilor rotunde, urmate la distanta apreciabila de cele anatomice.

Incizia periareolara

Daca socotim dupa frecventa utilizarii, incizia periareolara (la baza areolei) este a doua modalitate de introducere a implanturilor mamare.

Incizia periareolara
Avantaje
  • simplitatea introducerii implanturilor,
  • risc scazut de infectie,
  • mascarea cicatricei datorita culorii mamelonului.
Dezavantaje
  • poate sensibilza pielea areolei,
  • in caz de scoatere sau inlocuire va trebui efectuata o incizie suplimentara,
  • afecteaza canalele de alaptare; de evitat pentru pacientele care vor sa aibe copii in viitor.

Incizia transaxiala (subrat)

Incizia transaxiala reprezinta o alternativa la cele doua metode de introducere explicate mai sus. Insa este o metoda foarte rar intalnita in operatiile de implant mamar.

Incizia transaxiala
Avantaje
  • ascunderea cicatricei,
Dezavantaje
  • vizibilitatea scazuta a chirurgului
  • posibilitatea de aparitie a asimetriei mamare.

Datorita dificultatilor ce pot aparea in timpul operatiei, majoritatea chirurgilor evita incizia transaxiala.
Cum se pun silicoanele

6. Complicatii postoperatorii

Complicatiile dupa operatia de implant pot duce la interventii chirurgicale ulterioare. Pentru a diminua riscurile este bine sa alegi un chirurg estetician cu experienta.

6. 1 Semnale de alarma

Dupa operatie pot aparea anumite semnale de alarma care sa indice una sau mai multe complicati. Acestea pot fi:

    • pielea este inrosita din jurul sanului,
    • sanii prezinta umflaturi neobisnuite,
    • senzatie de arsura.

Daca unul din aceste semne apar, anunta imediat chirurgul iar acesta va lua masurile necesare.

6.2 Complicatii frecvente

Indiferent de marca si tipul implanturilor, respectiv de metoda de introducere a acestora, exista posibilitatea de aparitie a complicatiilor.

Riscurile si complicatiile dupa operatia de implant mamar cu silicon sunt:

  • durerea;
  • hematom, serom, infectii, cicatrici vicios vindecate;
  • contractura capsulara;
  • modificarea sensibilitatii areolare;
  • asimetria mamara;
  • ruptura implantului.

Complicatiile dupa implant mamar si cum sa le eviti

7. Recuperarea

Dupa operatie pot aparea dureri postoperatorii, insa ele difera ca intensitate de la o pacienta la alta. Implanturile mamare plasate subglandular dor mai putin decat cele plasate submuscular. Incerca sa urmezi intocmai recomandarile si restrictiile medicului.

In mod obisnuit, pacientele ar trebui sa urmeze urmatoarele indicatii:

  • tratament cu antibiotice si analgezice
  • evitarea contactul sexual timp de 3 saptamani;
  • reluarea activitatiile normale la 2 saptamani dupa operatie;
  • masajului sanului circular timp de 6 luni dupa vindecare;
  • purtarea bustierii timp de 2 luni/ prima luna 24 de ore/ a 2-a luna 12 ore pe zi, dupa care puteti renunta la bustiera.

Recuperarea dupa implant mamar

7.1 Durata de vindecare

Durata vindecarii complete si permiterea revenirii la activitatile obisnuite depind de la persoana la persoana si de fiecare organism. Locul inciziei, marimea implantului si daca implantul este plasat deasupra sau dedesubtul muschiului pectoral pot influenta recuperarea. Imediat dupa operatie, recuperarea incepe prin odihna la pat. Unele paciente pot pleca acasa in aceeasi zi, dar pot opta si pentru o noapte de spitalizare.

7.2 Bustiera si rolul sau

Bustiera joaca un rol determinant, deoarece sustine sanii, restrictioneaza miscarea implanturilor si ajuta la reducerea umflaturilor.

Materialul bustierei se adapteaza bustului prin extinderile si contractarile corespunzatoare. Ofera compresie si confort, iar materialul ajuta la procesul de vindecare pentru ca protejeaza pielea de iritatii.
Bustiera dupa implant

7.3 Sportul dupa implant

Activitatile fizice vor fi reduse in jur de 3 -7 zile. Dupa operatie nu este recomandata ridicarea de greutati pentru o perioada de 6 saptamani. Recuperarea nu presupune odihna in pat, se recomanda ca pacienta sa fie mobila din prima. Totusi, este necesara o reducere a sportului si luarea unor masuri pentru o vindecare potrivita, conform indicatiilor chirurgului.

8. Implantul dupa sarcina

Daca te intrebi “La cat timp dupa nastere imi pot pune silicoane?”, ei bine afla ca timpul recomandat este de cel putin 6 luni. Aceasta perioada este necesara pentru a-i permite corpului sa se refaca dupa nastere.

Sarcina si implantul mamar

8.1 Lasarea sanilor

Sunt cativa factori care pot avea un rol decisiv la cum vor reactiona sanii dupa sarcina si terminarea perioadei de alaptat:

  • varsta,
  • calitatea pielii,
  • daca pacienta este sau nu fumatoare,
  • obiceiurile alimentare,
  • numarul sarcinilor,
  • cat se ia in greutate si cat de mult se mareste bustul pe parcursul acestei perioade.

Lasarea silicoanelor dupa sarcina

8.2 Alaptarea cu implanturi

Da, poti alapta cu implanturi mamare, insa uneori poate fi afectata capacitatea de a produce o cantitate suficienta de lapte. Acest lucru depinde de modul in care sunt introduse implanturile (tipul de incizie), daca exista sau nu cicatrici pe canalele de lapte si cat tesut glandular functional era prezent inainte de operatie.
Alaptarea cu implanturi mamare

9. Schimbarea implanturilor

9.1 Durata de viata a implantului

Fiecare pacienta trebuie sa aiba in vedere atunci cand decide sa faca o astfel de operatie, ca pot urma alte cateva operatii in viitor. Nu exista garantii cand vine vorba de durata implanturilor. Unele dureaza o viata intreaga, in timp ce altele pot avea complicatii dupa trei ani. Implanturile se pot schimba, daca nu exista complicatii, dupa 10-20 de ani.
Cand se schimba implanturile mamare si de ce?

9.2 Silicoanele Mentor: garantie pe viata

Mentor inlocuieste gratuit, pe toata durata de viata a pacientei, orice model de implant din gama sa. Acest lucru este extrem de confortabil pentru paciente, dar si pentru doctori. Inlocuierea se face cu implanturi din silicon identice, daca acestea mai sunt in productie, sau cu altele similare sau superioare, daca cele implantate initial nu se mai produc. Atunci cand inlocuirea implantului este ceruta si politica de inlocuire se aplica, adica in caz de ruptura, Mentor inlocuieste silicoanele fara a cere un cost suplimentar.
De ce sa alegi silicoane Mentor?
Site oficial Mentor

10. Preturi implanturi in 2024

10.1 Factorii care influenteaza costul

Costul operatiei poate fi influentat de:

  • Tipul de implant (ex. rotund, anatomic);
  • Marca implantului (ex. Mentor, Arion);
  • Tehnica de abordare (ex. incizie inframamara, incizie transaxiala, etc).
  • Alte proceduri conexe (ex. lifting mamar).

10.2 Preturi silicoane Mentor

Datorita calitatii de top si garantiei oferite, Dr. Rachad prefera operatia cu implanturi cu silicon de la liderul mondial Mentor. Preturile includ toate costurile aferente (vezi ofertele de mai jos).

MENTOR

3500

Implanturi silicon cu forma rotunda

  • Anestezie generala ✔
  • Operatia chirurgicala by Dr. Rachad ✔
  • Spitalizare 24 de ore ✔
  • Pansamente ✔
  • Bustiera post operatie ✔
  • Consultatii GRATUITE post operatie ✔

NOU
MENTOR

4000

Implanturi rotunde MemoryGel Xtra

  • Anestezie generala ✔
  • Operatie chirurgicala by Dr. Rachad ✔
  • Spitalizare 24 de ore ✔
  • Pansamente ✔
  • Bustiera post operatie ✔
  • Consultatii GRATUITE post operatie ✔

10.3 Plata in rate

Art Estetica by Dr. Rachad accepta plata in rate pentru orice operatie de implant mamar cu silicon. Mai jos gasesti informatii despre cum poti plati operatia in rate, fara dobanda.
Implantul mamar in rate

Profesionalism. Excelenta. Experienta

REZULTATE DE EXCEPTIE

Operatii de marire a sanilor cu Dr. Rachad

Chirurgie estetica Bucuresti - Dr. Rachad
0123456789001234567890

Ani de
experienta

Chirurg specialist cu vasta experienta & expertiza in chirurgie estetica.


01234567890K+

Operatii de implant

Peste 2000 de operatii de marire a sanilor cu implanturi rotunde si anatomice.


01234567890K+

Operatii de lifting

Peste 2000 de proceduri chirurgicale de ridicare a sanilor lasati (liftinguri mamare).

© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!