Rinoplastie - Operatie estetica la nas cu Dr. Rachad

Ce este Rinoplastia?

Rinoplastie Operatie Estetica la Nas Ce este Rinoplastia? Raspunsul este simplu. Operatie estetica la nas! Aflati in aceasta pagina despre diversele tipuri de operatii estetice la nas si cat costa o operatie de rinoplastie.

Rinoplastia sau operatia de remodelare a nasului (corectia, nasului) este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice.

In vorbirea populara curenta (in afara sferei medicale), termenul rinoplastie este deseori intalnit sub forma de operatie estetica la nas.

Rinoplastia poate imbunatati infatisarea si spori increderea in propria persoana, dar nu va schimba imaginea dumneavoastra conform cu "idealul" sau nu va determina alt comportament al celor din jur fata de dumneavoastra. Inainte de a decide daca veti efectua acesta operatie estetica, ganditi-va bine la asteptarile dumeavoaastra si discutati acest lucru cu chirurgul.

Cei mai buni candidati pentru operatie estetica la nas - rinoplastie - sunt persoanele care cauta o imbunatatire si nu perfectiunea. Astfel, daca va bucurati de o sanatate maxima, un psihic stabil si asteptari modeste, operatia de rinoplastie se poate efectua pentru a realiza obiective estetice si reconstructive, pentru a corecta defecte din nastere si probleme repiratorii. Varsta poate fi si ea un factor demn de luat in seama.

Cum sa planificati o operatie de rinoplastie

Planificarea operatiei incepe intotdeauna cu o consultatie in care comunicarea dintre dumneavoastra si medic este esentiala.

La prima consultatie chirurgul va va intreba despre aspectul dorit pentru nasul dumneavoastra, apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicandu-va optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul. Acesti factori includ: structura oaselor si cartilajelor nasului, forma fetei, grosimea pielii, varsta si asteptarile dumneavoastra.

De asemenea, chirurgul estetician va explica procedura, tipul de anestezie folosit, zona unde va avea loc interventia, riscurile, cat costa operatia si ce alte optiuni mai aveti.

Atunci cand planificati o operatie de rinoplastie, spuneti chirurgului dumneavoastra daca ati mai avut si alte operatii la nas si daca faceti alergie la ceva anume, daca aveti probleme de respiratie, daca luati medicamente, vitamine, droguri si daca fumati. Nu ezitati sa va intrebati chirurgul estetician despre orice nelamurire aveti.

Inainte de operatie

Inainte de operatie se recomanda sa nu mancati (8 ore inainte) si sa nu beti nimic (4 ore inainte).

Operatia de rinoplastie poate fi facuta sub anestezie locala sau generala. In general, majoritatea operatiilor de rinoplastie sunt facuta cu anestezie generala pentru confortul pacientului, dar si al medicului chirurg. Folosind anestezia generala veti dormi in tot timpul operatiei, iar chirurgul va putea lucra linistit la remodelarea nasului dumneavoastra.

Analizele

Pentru a putea realiza operatia de rinoplastie, trebuie sa va prezentati la clinica de chirurgie estetica cu urmatoarele analize:
* radiografie piramida nazala
* analize uzuale (hemoleucograma, coagulograma, transaminaze, uree, creatinina, glicemie).

Operatia de rinoplastie

Operatie rinoplastie Dr. Rachad Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunile nasului, sa modifice varful sau cocoasa, sa reduca narinele sau sa modifice unghiul dintre nas si buza superioara.

De asemenea, operatia poate corecta malformatii sau defecte post traumatice, inlaturand si problemele respiratorii intalnite frecvent la nas, adica cele cauzate de deviatiile de sept.

Operatia de rinoplastie este o procedura destul de complicata ce necesita multa experienta si pricepere din partea chirgului estetician. Interventia dureaza de obicei in jur de 1-2 ore, iar in unele cazuri chiar mai mult, timpul depinzand de complicatia nasului.

In functie de specificul problemei nasului dumneavoastra, Dr Rachad va poate recomanda una din cele 4 tehnici de rinoplastie. Pentru a va informa si a intelege mai bine despre metoda care vi se potriveste, cititi mai jos diferentele dintre aceste tehnici de operatii estetice ale nasului.

Rinoplastia deschisa

Metoda deschisa In cazul in care nasul prezinta deformari mai complexe, de obicei se alege ca procedura de corectie rinoplastia deschisa. In aceasta operatie chirurgul are vedera foarte buna asupra scheletului osteocartilajinos, rezultatele fiind foarte bune datorita manevrelor fine efectuate fara a detorsiona strucuturile nazale.

De asemenea, rinoplastia deschisa permite un diagnostic mai precis intraoperativ, in urma acesteia rezultand cicatrici minime, aproape invizibile. De specificat este si faptul ca majoritatea chirugilor prefera metoda deschisa, mai ales atunci cand este vorba despre cazuri complexe. Cand operatia este gata, va fi aplicata o atela care va mentine forma noua a nasului.

Aflati aici cat costa o operatie de rinoplastie deschisa

Rinocorectia

Cea mai dificiala operatie estetica la nas este rinocorectia, procedura ce necesita o corectie secundara a nasului (corectarea aspectului nearmonios si/ sau functional).

Pacientii care sunt nevoiti sa apeleze la operatia de rinocorectie, aleg acesta procedura deoarece prima interventie nu are un rezultat conform asteptarilor; operatia ce a fost realizata de obicei de alt chirurg, nu are efectul estetic dorit si nasul este in continuare inestetic.

In cazul acestei operatii la nas este necesara prelevarea cartilajelor de la ureche sau coasta pentru reconstructia cartilajelor detorsionate la prima interventie.

Timpul de operare in cazul rinocorectiei este mai lung, iar operatia are un grad sporit de dificultate.

Aflati aici cat costa o operatie de rinocorectie

Riscuri si complicatii

Cand Rinoplastiile sunt efectuate de un chirurg plastician calificat, riscurile si complicatiile sunt reduse si/ sau minore. Totusi, chiar si alegand un doctor de specialitate, pot aparea anumite complicatii: infectii, hemoragii si reactii adverse la anestezie. Riscurile complicatiilor se pot reduce prin respectarea stricta a instructiunilor pre si post operatorii date de chirurgul dumneavoastra.

Dupa operatie, pot aparea vase mici de sange ca niste pete fine la suprafata pielii; acestea sunt de obicei mici si de scurta durata, dar pot fi si permanente. Eventualele vanatai dispar in 2-3 saptamani.

Cicatricile in operatia de rinoplastie inchisa pot fi invizibile total.

Refacerea dupa operatie

Majoritatea pacientilor care au facut operatia de rinoplastie se pot intoarce la activitatile obisnuite la o saptamana de la operatie. Chirurgul estetician o sa va dea instructiuni si sfaturi utile pentru a va recupera si pentru a va relua activitatea normala cat mai rapid posibil. Acestea pot include: evitarea joggingului, inotului, relatiilor sexuale, in general orice activitate ce duce la cresterea presiunii sanguine (timp de 2 -3 saptamani). Evitati de asemenea, sa va loviti sau sa va frecati nasul, iar timp de 8 saptamani expunerea la soare.

Ochelarii se pot purta imediat ce se indeparteaza atela, dar numai lipiti de frunte cu banda adeziva sau sprijiniti de obraji. Acest lucru este valabil in jur de 6 -7 saptamani, timp in care nasul este complet vindecat.

Chirurgul va va programa mai multe vizite dupa operatie pentru a verifica progresele vindecarii, iar daca aveti simptome neobisnuite sau orice fel de intrebari nu ezitati sa sunati si sa intrebati doctorul.

Cat costa o operatie estetica la nas?

Cea mai frecvent intalnita intrebare in cazul pacientilor ce aleg sa isi remodeleze nasul este "Cat costa o operatie de rinoplastie?". Raspunsul la aceasta intrebare poate fi dat in urma unei consultatii in cadrul careia se decide ce tehnica operatorie se va aplica. Pretul unei operatii de rinoplastie depinde de gradul de dificultate al acesteia.

In cazul in care stiti deja despre ce fel de Rinoplastie (deschisa, inchisa, partiala) sau Rinocorectie aveti nevoie, accesati RINOPLASTIE PRET.

Poze operatii estetice

Operatie micsorare nas
Operatie corectare varf nas