Lifting mamar - Operatie de ridicare sani cu Dr. Rachad

Ridicare sani prin mastopexie

Lifting Mamar - Ridicarea Sanilor - Mastopexie Liftingul mamar sau Mastopexia, procedura cunoscuta in limbaj popular sub denumirea de operatie de ridicare a sanilor este o interventie chirurgicala ce consta in elevatia si remodelarea conturului sanului lasat. Pierderea elasticitatii pielii, efectele gravitatiei, fluctuatiile in greutate, un program sever de dieta, sarcina, alaptarea pot afecta fermitatea si forma sanilor.

De asemenea, procesul de imbatranire determina modificari al sanului prin pierderea volumul tesutul adipos si scadera elasticitatii tegumentare. Ridicarea sanilor se poate face la orice varsta, dar se recomanda dupa ce dezvoltarea sanului e completa.

Bine de stiut este faptul ca o operatie de ridicare a sanilor nu afecteaza capacitatea de alaptare. Totusi este de mentionat ca pacientele ce recurg la mastopexie trebuie sa fie majore, sanatoase, sa nu fie sau sa nu ramana gravide imediat dupa operatie.

Cand este necesara o operatie de ridicare a sanilor?
Este indicat sa apelati la operatia de ridicare a sanilor, daca va aflati in cel putin una din urmatorele situatii generale:
- Sanii sunt atarnati/ lasati;
- Sanii si-au pierdut fermitatea si elasticitatea;
- Areolele si mameloanele sunt indreptate in jos sau pozitionate sub santul submamar.

Operatia de lifting mamar

Incizia Tip Ancora Operatia de Lifting Mamar se efectueaza sub anestezie generala si dureaza 2-4 ore.

In general, exista 3 tehnici de incizie in functie de aspectul particular al sanului. Procedura cea mai des folosita este in ridicarea sanilor prin incizie sub forma de ancora denumita si T inversat (prima poza).

A doua tehnica de ridicare, mai putin folosita, poarta numele de incizie tip lollipop (poza 2), iar ultima si cea mai rar folosita este incizia periareolara (taietura doar in jurul areolei).

In cazul inciziei sub forma de ancora, prima taietura se face in jurul areolei, a doua coboara de la marginea inferioara a areolei in santul submamar, iar a treia este plasata orizontal sub san. Se excizeaza tegumentul in exces, areola si mamelonul sunt mutate in locul nou. Se face decolarea glandei de pe muschiul pectoral si se fixeaza cu fire neresorbabile.

Deoarece conditiile generale prezentate mai sus nu corespund in totalitate decat procedurilor clasice de lifting mamar, in randurile de mai jos vom detalia cazurile particulare pe care le puteti lua in considerare atunci cand va decideti sa efectuati o operatie de ridicare a sanilor.

In afara de liftingul mamar clasic, chirurgia estetica pune la dispozitiei in functie de particularitatea fiecarui caz si alte metode complementare de ridicare a sanilor.

Astfel, femeile cu diferite volume si grade de ptoza mamara au ca variante urmatoarele metode de lifting si remodelare a sanilor:

Metoda liftingului cu implant silicon

Metoda ridicarii cu implant silicon Metoda liftingului cu implant silicon este ideala atunci cand aveti sanii mici si lasati. O data cu inaintarea in varsta, unele femei devin nemultumite de aspectul si reducerea volumului sanilor. Daca va aflati in aceasta situatie puteti alege combinatia lifting mamar - implanturi din silicon.

De retinut este ca in unele cazuri de ptoza mamara cu grad scazut, pacientele care doresc marirea si ridicarea sanilor pot opta doar pentru introducerea de implanturi mamare, fara a mai fi necesara operatia de lifting mamar.

Reductia tesutului sanului Metoda liftingului cu implant silicon este ideala atunci cand aveti sanii mici si lasati. O data cu inaintarea in varsta, unele femei devin nemultumite de aspectul si reducerea volumului sanilor. Daca va aflati in aceasta situatie puteti alege combinatia lifting mamar - implanturi din silicon.

De retinut este ca in unele cazuri de ptoza mamara cu grad scazut, pacientele care doresc marirea si ridicarea sanilor pot opta doar pentru introducerea de implanturi mamare, fara a mai fi necesara operatia de lifting mamar.

plasarea implantului A doua etapa a operatiei continua prin plasarea implantului sub muschiul pectoral.

Datorita faptului ca pacientele ce recurg la operatia de lifting mamar au o piele inelastica ce favorizeaza ptozarea, implanturile alese au de obicei volume reduse.

In ceea ce priveste metoda de introducere a protezelor, trebuie spus ca cel mai bun loc este sub muschii pectorali, deoarece plasarea sub glanda mamara are ca rezultat lasarea sanilor in timp.

decupare si mutare areola A treia etapa se realizeaza prin decuparea si mutarea areolei din partea inferioara a sanului lasat, in partea superioara.

Cu aceasta ocazie, mameloanele vor fi remodelate la dimensiunea stabilita inainte de operatie si asezate proportional, simetric. Aceasta operatiune se efectueaza dupa caz, deoarece in unele situatii este necesara redimensionarea unui singur mamelor, alteori a ambilor. In cazuri mai rare, nu se justifica aceasta operatiune iar areolele raman asa cum au fost initial.

Ridicarea si remodelarea sanului A patra etapa consta in ridicarea si remodelarea sanului peste implant. In final, operatia se inchide cu fire neresorbabile.

In final, trebuie specificat ca operatia de lifting mamar poate fi completata doar cu introducerea de proteze siliconice, si nu cu operatia de umplere a sanilor cu grasime proprie. Aceasta motivatie are ca argument riscul de infectie extrem de ridicat ce ar aparea daca mastopexia ar fi insotita de augmentarea cu grasime.

Metoda liftingului cu reductie mamara

Metoda liftingului cu reductie mamara reprezinta o varianta alteranativa a mastopexiei mamare clasice, fiind ideala pentru sanii foarte mari, grei si lasati.

Operatie complementara liftingului, reductia mamara este o procedura de micsoare a sanilor ce vine in sprijinul femeilor afectate de volumul excesiv al bustului. Aceste paciente isi doresc si au nevoie nu doar de o ridicare a sanilor, ci si de o reducere a volmului si greutatii acestora. Practic, aceasta metoda se compune din cele doua operatii (lifting si reductie) si are ca rezultat ridicarea si redimensionarea sanilor la volumul si aspectul estetic dorit.

Inainte de mastopexie

Inainte de operatie va recomand sa urmati urmatoarele indicatii:

- analize de laborator.
- ecografie mamara sau mamografie.
- nu beti si nu mancati inainte cu 6 ore de la operatie.
- intreruperea aspirinei, AINS, a anticonceptionalelor (inainte cu 2 saptamani).
--intreruperea fumatului inainte de operatie cel putin cu 1 - 2 saptamani inainte.

Operatia se face in afara ciculul menstrual, astfel ca programarea trebuie calculata cu atentie.

Recuperarea dupa operatie

Operatia de ridicare a sanilor necesita un timp relativ scurt de recuperare. In primele zile se poate resimti o usoara durere sau disconfort, insa aceastea vor disparea treptat si mai rapid daca urmati sfaturile doctorului.

Imediat dupa operatie se recomanda urmatoarele:

- tratament cu antibiotice si analgezice.
- reluarea activitatiilor normale dupa 1-2 saptamani, iar cele precum sportul dupa 1 luna.
- firele se scot la 2-3 saptamani.
- purtati bustiera speciala timp de 2 luni.
- evitarea expunerii la soare si la solar timp de 1 an.

Cat costa o operatie de ridicare a sanilor?

Daca va intrebati cat costa o operatie de ridicare a sanilor trebuie sa stiti ca pretul liftingului mamar depinde de gradul de ptoza mamara, adica de cat de lasati sunt sanii dumneavoastra, dar si de tipul de implant folosit, in cazul in care este nevoie si de introducerea implantelor siliconice. Pentru a lamuri aceste aspecte legate de costuri, am detaliat totul intr-o sectiune speciala.

> Vezi pret operatie de ridicare a sanilor

.

Poze operatii estetice

Ridicare sani fara implant
Implant si ridicare san stang