Implant mamar - Totul despre implanturi mamare cu silicon

Cui se recomanda marirea sanilor cu implant silicon?

Marire sani cu implant mamar silicon Marirea sanilor prin implanturi mamare sau augmentarea mamara cu implant silicon este o procedura indicata pentru femeile care doresc sa obtina sanii mai voluminosi, o proiectie mai ferma si o imbunatatire a simetriei acestora.

In aceasta pagina vom discuta despre cum se pot atinge aceste obiective, ce tipuri de implanturi mamare exista la ora actuala, care sunt pasii ce trebuiesc urmati inainte de operatie, cum decurge interventia si recuperarea si care sunt riscurile si complicatiile ce pot aparea.

Ininte de toate insa, trebuie sa spunem ca operatia de marire a sanilor cu implant silicon se recomanda in urmatoarele cazuri:

- sanii hipotrofici (mici);
- sanii asimetrici;
- hipoplazia mamara: sanii incomplet dezvoltati care raman mici;
- deformatii congenitale ale sanului;
- reconstructia de san dupa mastectomie sau posttraumatic.

De retinut este faptul ca operatia de implant mamar cu silicon poate rezolva problema sanilor care sunt usor lasati, insa nu corecteaza ptoza mamara severa, adica sanii foarte lasati. In cazul in care exista o astfel de situatie, operatia indicata este ridicarea sanilor prin lifting mamar.

Tipuri de implanturi mamare

Inainte de a alege un anumit implant mamar este bine de stiut ca rezultatul final al operatiei de marire a sanilor este influentat decisiv de marimea si tipul implantului. In acest sens, desi majoritatea femeilor isi doresc sa obtina sani cat mai mari, uneori alegerea unor implanturi mamare supradimensionate poate crea un aspect nenatural, disproportionat. De aceea, este bine ca pacienta sa urmeze recomandarile chirurgului si sa aleaga impreuna cu acesta marimea de implant potrivita siluetei sale.

In ceea ce priveste al doilea factor ce influenteaza rezultatul, respectiv alegerea tipului de implant mamar, vom explica mai jos care sunt variantele pe care le puteti alege.

In functie de materialul din care sunt facute, exista 2 tipuri de implanturi mamare: implanturi cu silicon si implanturi cu ser fiziologic.

Implanturile mamare cu ser fiziologic au fost considerate in trecut principala metoda de remodelare si marire a sanilor si asta datorita faptului ca in cazul in care aparea o ruptura, serul putea fi absorbit fara probleme de catre organism. Totusi, aceste tipuri de implanturi mamare nu ofereau o senzatie naturala la palpare si aveau riscul de aparitie a unor cute, rezultatul estetic fiind inferior implanturilor cu silicon.

Datorita evolutiei tehnologice, implanturile mamare cu ser fiziologic nu se mai folosesc, in locul acestora utilizandu-se implanturi cu silicon.

Implanturile cu silicon sunt la ora actuala, cele mai moderne si utilizate implanturi mamare. Acestea contin la exterior un invelis elastic de diverse texturi, iar la interior gel siliconic coeziv care are proprietatea de a impiedica curgerea si deformarea. Pe langa acest avantaj, implanturile siliconice imita foarte bine la atingere si palpare senzatia unei glande mamare naturale.

La randul lor, tipul de implanturi mamare cu silicon pot fi impartite in doua categorii, functie de forma avuta, astfel: rotunde si anatomice.

Implant mamar anatomic

Implanturi mamare anatomice De obicei, se folosesc implanturi mamare anatomice atunci cand se doreste a se corecta o ptoza mamara (lasarea sanilor), dar si atunci cand pacienta doreste ca sanii sai sa capete un aspect cat mai natural.

Aspectul natural oferit de implanturile anatomice rezulta atat din forma de"para" sau "lacrima" a acestora, cat si din inaltimea lor. Astfel, comparativ cu implantul mamar rotund, implantul anatomic urca spre si umple discret un decolteu, conferind un aspect estetic veritabil si atragator.

Un alt avantaj al implantului anatomic este cazul particular in care pacienta are o ptoza mamara usoara sau moderata (sanii sunt lasati) si doreste ridicarea sanilor fara a recurge la operatia de lifting. In astfel de situatii, introducerea de implanturi mamare anatomice reprezinta o alternativa viabila.

In oricare din situatiile prezentate mai sus, pentru a alege un implant mamar anatomic corespunzator, doctorul chirurg estetician va analiza calitatea pielii si a glandei mamare, circumferinta toracelui, inaltimea si greutatea si va recomanda pacientei tipul de implant potrivit.

Implant mamar rotund

Implanturi rotunde Cand se doreste marirea sanilor in forma pronuntata, pacienta poate alege implantul mamar rotund.

Aceste tipuri de implanturi mamare sunt identice ca si textura si continut de silicon, insa, spre deosebire ce cele anatomice, prezinta o circumferinta perfect egala. Datorita formei rotunde, implanturile de acest tip umplu in mod evident partea de sus a decolteului, sanii capatand un aspect voluminos si pronuntat.

Atunci cand alegeti volumul unui implant mamar rotund, trebuie sa stiti ca aveti la dispozitie o gama variata de marimi si profile. Astfel, volumul poate varia intre 90 si chiar 800 cc (centrimetri cubi), iar proiectia intre 2 si 6 cm.

Desigur, tipul de implant mamar trebuie ales cu grija. La fel ca si in cazul implantului anatomic, in urma masuratorilor, medicul chirurg va tine cont de dorintele dumneavostra si va recomanda ce tip de implant rotund vi se potriveste mai bine.

Metode de introducere a implantului

Inainte de orice operatie de marire a sanilor cu implant silicon se va stabili metoda de introducere a implantului mamar. Momentan, exista 2 metode de introducere, submuscular sau subglandular, iar inciziile se pot efectua la nivelul santului inframamar, periareolar sau transaxial.

Incizia inframamara

Implantul prin incizie inframamara Incizia inframamara (sub san) este cea mai des folosita metoda de introducere a protezelor in augmentarea cu implant mamar anatomic sau rotund.

Avantajele acestei metode constau intr-o cicatrice ascunsa sub pliu, risc de infectie scazut, usurinta si siguranta pentru scoatere sau reinlocuire.

Cele mai multe operatii cu incizii inframamare se efectueaza pentru introducerea implanturilor mamare rotunde, urmate la distanta apreciabila de cele anatomice.

Incizia periareolara

Implantul prin incizie periareolara A doua modalitate de introducere a implanturilor mamare, dupa frecventa utilizarii, este incizia periareolara (la baza areolei).

Avantajele acestei metode sunt date de simplitatea introducerii implanturilor siliconice, riscul scazut de infectie si mascarea cicatricei datorata culorii mamelonului.

Acest tip de incizie este mai rar folosit pentru ca poate sensibilza pielea areolei iar in caz de scoatere sau inlocuire va trebui efectuata o incizie suplimentara.

De asemenea, incizia periareolara afecteaza canalele de alaptare si de aceea este de evitat pentru pacientele care vor sa aibe copii in viitor.

Incizia transaxiala

Implantul prin incizie transaxiala Incizia transaxiala (subrat) este o metoda foarte rar intalnita in operatia de implant mamar cu proteze siliconice.

Avantajul principal este dat de ascunderea cicatricei, iar dezavantajele sunt vizibilitatea mai scazuta a chirurgului si posibilitatea de aparitie a asimetriei mamare.

Datorita dificultatilor ce pot aparea in timpul operatiei, majoritatea chirurgilor evita utilizarea acestei metode, preferand in schimb una din cele doua incizii explicate mai sus.

Inainte de operatie

In cadrul consultatiilor ce au loc inainte de operatie, doctorul va efectua diverse masuratori si va prezenta pacientei gama si tipurile de implant silicon in care aceasta se incadreaza.

Tot atunci, pacienta trebuie sa informeze medicul cu privire la antecedentele sale. Consumul de alcool, tutun sau droguri sa fie prezentate deschis medicului, in cazul in care aceastea au existat sau exista.

De asemenea, medicul trebuie sa fie informat cu privire la existenta in familie a cazurilor de cancer de san, daca acestea au existat.

Inainte de operatia de implant mamar, doctorul va recomanda sa:
- intrerupeti fumatului cu 2 saptamani inainte de operatie.
- sa fiti in afara perioadei de menstruatie.
- intrerupeti aspirina, AINS, anticonceptionale si alte medicamente care pot influenta coagularea sanghina.

Analize

Inainte de orice operatie de implant mamar se vor efectua urmatoarele analize:
- analize de sange;
- ecografie mamara;
- radiografie pulmonara;
- electrocardiograma.

Operatia de implant mamar

De obicei, operatia de marire a sanilor cu implant mamar dureaza 1-2 ore si se efectueaza cu anestezie generala, inciziile de 4-5 cm facandu-se la nivelul santului submamar sau periareolar (trebuie respectate anumite masuri).

Cele mai intalnite implanturi sunt cele introduse sub muschiul pectoral mare.

La inchiderea inciziei si finalizarea operatie se utilizeaza fire speciale pentru ca cicatricile sa se vindece si dispara in cel mai scurt timp.

Recomandari dupa operatie

Dupa operatie pot aparea dureri postoperatorii, insa ele difera ca intensitate de la o pacienta la alta. Bine de stiut este ca implanturile mamare plasate subglandular dor mai putin decat cele plasate submuscular. Incercati sa urmati intocmai toate recomandarile medicului, atat inainte, cat si dupa operatie.

In mod obisnuit, pacientii ar trebui sa urmeze urmatoarele indicatii:
- tratament cu antibiotice si analgezice;
- evitarea contactul sexual timp de 3 saptamani;
- reluarea activitatiile normale la 2 saptamani dupa operatie;
- masajului sanului circular timp de 6 luni dupa vindecare;
- purtarea bustierii timp de 2 luni/ prima luna 24 de ore/ a 2-a luna 12 ore pe zi, dupa care puteti renunta la bustiera.

Riscuri si complicatii

Indiferent de marca si tipul implanturilor, respectiv de metoda de introducere a acestora, exista posibilitatea de aparitie a anumitor complicatii, fapt ce poate duce la alte interventii chirurgicale ulterioare. Pentru a diminua astfel de riscuri este bine sa alegeti un chirurg estetician cu experienta.

Riscurile si complicatiile de dupa operatia de implant silicon sunt:
- hematom, serom, infectii, cicatrici vicios vindecate;
- contractura capsulara;
- ruptura implantului.

Cicatricile

Oricare ar fi metoda de introducere stabilita si tipul de incizie, pentru ca cicatricile sa se vindece rapid si sa fie putin vizibile este bine ca pacientele fumatoare sa intrerupa fumatul cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie.

Dupa operatie, cicatricile vor fi mai tari la palpare si vor avea o nuanta rozalie. Acest aspect va dura cateva luni, insa ulterior acestea vor incepe sa se albeasca, iar in final se vor sterge si vor deveni aproape insesizabile. Pentru o vindecare rapida si satisfacatoare a cicatricilor, chirurgul estetcian va recomanda pacientei anumite creme si geluri.

De asemenea, expunerea la soare poate afecta evolutia cicatricilor in sens negativ. De aceea este bine ca pacienta sa evite expunerea directa a sanilor la soare aproximativ 6-9 luni de la operatie.

De specificat ar mai fi si faptul ca rapiditatea in vindecarea cicatricilor dupa operatia de implant silicon este influentata direct si de calitatea pielii.

Infectia

Riscul de aparitie a infectiei este prezent in prima luna de la operatia de implant mamar, insa dupa aceasta perioada dispare definitiv. Pentru a diminua aceasta posibila complicatie, evitati in primele saptamani apa (protejati cicatricile sanilor de umezeala), folositi doar pansamente sterile si respectati indicatiile doctorului.

Intarirea sistemul imunitar inainte de operatie joaca un rol important in prevenirea infectiilor, de aceea este bine sa va alimentati corespunzator si sa aveti un stil de viata sanatos.

In unele situatii in care infectia devine serioasa, implantul trebuie scoas. La cateva luni dupa vindecare, implantul se poate reintroduce.

O alta precizare ce trebuoie facuta este ca infectia dupa operatie creste riscul de contractura capsulara.

Contractura capsulara

Contractura capsulara este una din posibilele complicatii ce pot aparea ca raspuns normal al organismului la introducerea unui corp strain in interiorul sau, respectiv implantul mamar. Astfel, capsula, adica tesutul ce se formeaza in jurul implantului introdus, poate incepe sa se contracteze si sa apese pe implant, iar acest lucru poate duce la intariri, distorsionari si posibile dureri ale sanilor.

Aparitia contracturii capsulare poate fi diminuata prin alegerea unui implant siliconic cu textura exterioara rugoasa si a metodei de introducere submusculare.

In afara de posibilul efect normal de raspuns al organismului, contractura capsulara mai poate aparea si ca urmare a unor complicatii precum infectia sau hematomul.

Hematomul

Pentru a evita aceasta complicatie este necesar sa efectuati analizele de sange cerute de medic. Daca acestea vor releva o posibila tulburare de coagulare a sangelui, este obligatoriu sa renuntati la operatie pana la rezolvarea problemei.

Hematomul este acumulare a unei cantitati de sange in buzunarul implantului mamar. Atunci cand cantitatea este mica, acest lucru este in limitele obisnuite, insa in cazul unui hematom mare trebuiesc luate masuri precum drenarea. Daca hematomul nu este tratat corespunzator, acesta poate duce mai departe la contractura capsulara si infectie.

Ruperea implantului

De cele mai multe ori, ruperea implantului se intampla la implanturi siliconice de calitate inferioara si nu este detectata, deoarece siliconul este gros si curge incet in buzunarul implantului. Cu toate acestea, siliconul este la fel de inofensiv ca si serul fiziologic, deci nu are reactii negative.

Daca vorbim de un implant mamar de calitate superioara, ruperea acestuia poate fi cauzata din diverse motive cum ar fi traumatismele la nivelul sanilor, contractura capsulara servera sau compresia in timpul mamografiei.

Pentru a evita posibila rupere a implantului, Dr. Rachad foloseste implanturi mamare de la producatori de top precum Mentor sau Allergan.

Cat costa un implant cu silicon?

Daca va intrebati "cat costa un implant cu silicon?", trebuie sa stiti ca raspunsul la aceasta intrebare depinde de 3 factori si anume: tipul de implant, marca acestuia si tehnica de abordare.

Pentru a afla cat costa un implant cu silicon si pentru a viziona o oferta/ voucher implant mamar, accesati PRET IMPLANT MAMAR.

Poze operatii estetice

Implanturi silicon Arion
Implant cu silicon - poze 8