Top 7 sfaturi inainte de marirea sanilor

30/07/2015 by Dr. Rachad3
top-7-sfaturi-inainte-de-marirea-sanilor.jpg

Operatia de marire a sanilor, chiar daca e simpla, ramane operatie. Si pentru ca nu e chiar ca si cum ai manca o inghetata, trebuie sa ai grija de cateva lucruri inainte.

 

Ce trebuie sa stii inainte de marirea sanilor?

O multime de lucruri vei afla in consultatia premergatoare interventiei, insa noi am facut un top cu cele mai importante 7 sfaturi inainte de marirea sanilor, indiferent daca este vorba de operatia de implant cu silicon sau de augmentarea mamara cu grasime proprie. Iata care sunt acestea:

1. Ia-ti concediu 2 saptamani

Inainte de marirea sanilor este bine sa iti iei concediu de la locul de munca. Doua zile vei sta internata in clinica, apoi e recomandat un repaos la domiciuliu de aproximativ doua saptamani. Daca deja ti-a fost aprobata cererea de concediu sau ai facut in asa fel incat sa poti lua o pauza de doua saptamani e minunat.

2. Intrerupe fumatul

Sa trecem la urmatorul aspect: fumatul. Nu are rost sa intram in dezbaterea fumatului si daca este el sanatos sau nu. Cert este ca inainte de marirea sanilor trebuie sa te lasi de fumat. Poate fi dificil, dar mai importanta este sanatatea ta. Atunci cand nu fumam sangele primeste un aport mai mare de oxigen ceea ce se traduce intr-o putere mai mare de vindecare a acestuia. Si exact de un sange vioi si oxigenat vei avea nevoie pentru regenerarea tesutului mamar si vindecarea cicatricei dupa operatie.

3. Evita consumul medicamentelor anticoagulante

Acum ca am lamurit problema fumatului, sa trecem la capitolul medicamente. Cu o saptamana inainte de operatia pentru marirea sanilor nu trebuie sa iei medicamente anticoagulante. Mai exact, medicamente ce contin acid acetilsalicilic cum ar fi Aspirina. Ele diminueaza capacitatea de coagulare a sangelui si este exact lucrul pe care vrem sa-l evitam dupa operatie. Daca inainte de marirea sanilor apar situatii pe care in mod normal le rezolvi cu aspirina, contacteaza-l pe Dr. Rachad si veti gasi impreuna o alternativa.

4. Comunica deschis cu doctorul tau

De asemenea, daca este cazul, este recomandat sa ii comunici doctorului ce medicamente iei in mod normal. La fel de importanta este detalierea istoricul afectiunilor pe care le-ai avut. Este bine sa semnalezi daca au fost afectiuni grave pe care le-au avut parintii sau bunicii tai. Exista riscul aparitiei lor pe cale ereditara si doctorul trebuie sa fie in cunostinta de cauza.

5. Efectueaza analizele obligatorii

Pentru a ne asigura ca inima ta functioneaza in parametrii potriviti pentru operatia de marire a sanilor trebuie sa faci inainte un EKG. Este un control simplu care dureaza doar cateva minute. Vei face si o ecografie mamara pentru a vedea daca totul este in regula cu sanii tai. Alaturi de EKG si ecografia mamara va fi necesar un set de analize de sange obisnuite, ca sa vedem cum functioneaza organismul tau. Va fi o ocazie buna de a reveni la zi cu analizele.

6. Alege hainele cu grija

Pentru ca vei petrece o noapte in clinica cu siguranta iti vei aduce haine de schimb. E recomandat sa alegi haine care nu se imbraca peste cap. Mai degraba ia cu tine tine camasi sau bluze cu nasturi. Vor fi mici dureri post operatorii si le vei evita astfel cu usurinta daca nu vei fi nevoita sa ridici bratele in sus.

7. Amana operatia daca esti insarcinata

Sunt cazuri speciale in care operatia de marire a sanilor nu se poate face. Sub nicio forma nu se pot insera implanturile cand pacienta este insarcinata. Se recomanda asteptarea cel putin un an dupa nastere pentru efecturea operatiei.

 

Ai intrebari despre implanturile mamare?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de implant mamar sau iti doresti sa descoperi daca esti o candidata potrivita pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie 3D pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE IMPLANT MAMAR

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


3 comments

  • Dr.Rachad
    Alexa

    29/01/2016 at 11:22

    Buna ziua daca am nascut de 6 luni imi pot face implant?mentionez k nu mai alaptez de 3 luni jumate.multumesc!!!

    Reply

  • Dr.Rachad
    Maria Stratulat

    16/08/2015 at 11:12

    Buna ziua, Cand toata lumea vrea marirea sanilor eu sunt complexata de acest lucru si as dori micsorarea lor. Dar cum sunt angajat al statului, cu acest salariu nu-mi permit o operatie estetica. As dori sa stiu de la dvs cat costa exact o operatie de acest gen. In speranta unui raspuns va multumesc frumos.

    Reply

    • Dr.Rachad
      Dr. Rachad

      17/08/2015 at 13:30

      Buna ziua,
      Pretul operatiei de reductie mamara il gasiti in aceasta pagina.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!