Implanturi rotunde sau anatomice? Alege forma ideala!

17/10/2016 by Dr. Rachad0
implant-cu-forma-anatomica-sau-rotunda.jpg

Fiecare femei prezinta caracteristici anatomice individuale, forme, dimensiuni si proportii unice. De aceea, implanturile mamare vin si ele in diferite forme si dimensiuni. Unele femei prefera sa isi mareasca sanii cu implanturile mici, altele cu cele mari care ies in evidenta. In acelasi timp, unele paciente vor ca dupa operatie bustul sa ia o forma rotunda si pronunta. Altele, din contra, doresc ca sanii lor sa capete un aspect natural astfel incat sa fie greu de ghicit daca acestia sunt augmentati sau nu.
In oricare situatie te-ai afla, ai posibilitatea de a obtine efectul dorit.

Astfel, augmentarea mamara cu silicon se poate realiza cu implanturi rotunde sau anatomice, alegerea formei, marimii si proiectiei facandu-se in corelatie cu urmatorii factori:

– Caracteristicile si dimensiunile corpului tau;
– Cantitatea de tesut mamar existent;
– Amplasarea silicoanelor (subglandular sau submuscular);
– Locul inciziei (la nivelul santului inframamar, periareolar sau transaxial).

Chiar daca exista 2 variante, o singura solutie va fi aleasa de catre tine si chirugul tau. Deci hai sa vedem in randurile urmatoare care este alegerea castigatoare: implanturi rotunde sau anatomice?

 

Motive pentru care forma rotunda ti s-ar potrivi…

Implanturile din silicon cu forma rotunda sunt cele mai populare, aproximativ 9 din 10 femei din Romania manifestandu-si preferinta pentru ele. Motivul acestei popularitati este dat de faptul ca silicoanele rotunde au fost primele inventate si folosite in operatiile de marire a sanilor. Astfel, majoritatea chirurgilor au devenit din ce in ce mai familiarizati cu modelul rotund, l-au recomandat si inca il mai recomanda.

Acest tip de implant are o forma perfect rotunda si suprafata lor poate imbraca doua texturi: neteda sau rugoasa. Cele 4 variante de profile oferite de Mentor, unul din brandurile preferate de catre Dr. Rachad, sunt: medie (moderate classic), peste medie (moderate plus), inalt (high) si foarte inalt (ultra high).

Fiecare profil are la randul sau volume si proiectii diferite. Daca te intrebi ce inseamna proiectia unui implant din silicon, trebuie sa stii ca aceasta reprezinta distanta masurata de la piept catre exterior si se masoara in cm. In cazul silicoanelor rotunde, Mentor ofera proiectii care ating 6.7 cm, suficient de inalte pentru a crea un bust vizibil de la mare distanta.

Comparativ cu silicoanelele anatomice, implanturile rotunde au un efect pronuntat, deoarece acestea augmenteaza sanii atat in partea de sus, cat si in cea de jos. Vizual, aceastea “bombeaza sanii” intr-un mod asemanator sutienului “push up”. Din acest motiv, tipul de implant rotund este preferat de femeile ce vor sa iasa cat mai mult in evidenta. Pe de alta parte, implanturile anatomice sunt preferate de acele paciente care simt ca silicoanele rotunde ar arata “prea artificial”, ele dorind ca impresia lasata privitorului sa fie aceea de bust natural.

NOTA: Efectul de sani naturali se poate obtine si cu tipul rotund, in anumite situatii, respectiv atunci cand chirurgul poate sa amplaseze implanturile sub muschi.

Cand sa optezi pentru tipul rotund?

Implantul rotund nu este mai potrivit decat cel anatomic, decat in anumite cazuri. Si viceversa. Pentru a afla daca este alegerea cea mai buna, doctorul trebuie sa raspunda la urmatoarea intrebare: Poate implantul rotund sa creeze efectul dorit in acest caz particular?
De cele mai multe ori raspunsul la aceasta intrebare este DA, mai ales atunci cand:
– prezinti un tesut mamar suficient de generos;
– vrei ca sanii sa aiba o senzatie fina la atingere;
– doresti un bust care sa iasa in evidenta.

Un alt aspect pro silicoane rotunde este pretul, acesta fiind in majoritatea cazurilor cu aproximativ 10 – 15% mai mic decat in cazul implanturilor anatomice.

 

Motive pentru care ti-ar sta bine cu implanturi anatomice

Spre deosebire de silicoanele rotunde, cele anatomice ofera intotdeauna un aspect natural sanilor, acestia fiind umpluti mai mult in partea de jos, decat in cea de sus. Din acest motiv, aceste implanturi mai sunt denumite si silicoane in forma de picatura, lacrima sau para si sunt preferatele femeilor care vor sa aiba un decolteu atragator si in aceelasi timp discret, subtil.

La fel ca si in cazul silicoanelor rotunde si aici avem mai multe tipuri de profile si proiectii, de la foarte scazute (3.3 cm), la foarte inalte (7.1 cm), fiecare adaptandu-se oricarei conformatii anatomice.

In timp ce implanturile rotunde pot avea uneori suprafata neteda, siliconele anatomice nu pot fi decat texturate (rugoase) la suprafata. Motivul este simplu de inteles daca ne gandim ca silicoanele rotunde si netede se pot invarti dupa operatie fara a modifica aspectul exterior al sanului. In schimb, daca implantul anatomic ar avea suprafata neteda, aceasta ar facilita rotirea si implicit pozitia sa, conferindu-i sanului un aspect ciudat, stramb si nenatural. De aceea, modelul anatomic prezinta intotdeauna o astfel de suprafata, textura sa rugoasa ce adera la tesut, impiedicand implantul sa se roteasca. Deci, desi foarte multe paciente se tem de acesta problema, nu trebuie sa iti faci griji, riscul de rotire a implantului anatomic de ultima generatie este aproape ZERO.

 

Cand sa alegi forma anatomica?

Principala problema a pacientelor ce doresc un astfel de implant este alegerea doctorului si asta deoarece nu toti chirurgii au suficienta experienta in operatiile de augmentare cu silicoane anatomice, mai ales cu cele de ultima generatie. De aceea, un chirurg estetician care opereaza frecvent cu ambele tipuri nu va ezita sa iti recomande implanturile cu forma anatomica, mai ales daca:
– prezinti tesutul mamar subtire si vrei ca sanii sa aiba un aspect natural;
– doresti ca riscul de contractura capsulara sa fie mai scazut – silicoanele anatomice au acest risc diminuat (3%), comparativ cu cele rotunde (5%);
– preferi ca sanii sa fie aiba o senzatie de “tare” la palpare, sau
– ai nevoie de reconstructie mamara (silicoanele anatomice se folosesc intodeauna dupa operatia de mastoctemie).

 

Cum sa decizi corect?

Desi poate ai deja o preferinta pentru unul din cele doua tipuri de implanturi este bine sa nu te grabesti si sa iei o decizie. Iti dam acest sfat pentru ca stim ca nu poti sa afli doar citind de pe internet ce forma de implant ti se potriveste mai bine. Decizia finala si corecta nu o poti lua decat in urma unui consult de specialitate. Aceasta lucru se intampla pentru ca ambele tipuri de silicoane in combinatie cu conformatia ta si tehica de implantare aleasa pot da rezultate diferite.
De aceea, ceea ce poti face este sa alegi un chirurg estetician foarte bun si in prima consultatie sa ii arati acestuia mai multe poze cu implanturi mamare care ti se par atragatoare si se apropie foarte mult de cum vrei sa arate sanii tai. Este foarte important sa comunici cat mai mult si sa ii explici doctorului cum vrei sa arati dupa operatia cu implanturi. Astfel, avand o imagine clara a dorintei tale, chirurgul iti va lua masuratorile si iti va indica tipul de implant (anatomic sau rotund) de care ai nevoie, dimensiunile si proiectia acestuia.

 

Ai intrebari despre implanturile mamare?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de implant mamar sau iti doresti sa descoperi daca esti o candidata potrivita pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!