Cum sa alegi cel mai bun doctor in rinoplastie?

26/04/2016 by Dr. Rachad0
cel-mai-bun-doctor-rinoplastie.jpg

Atunci cand ai putine informatii si cauti cel mai bun doctor pentru rinoplastie, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De aceea, ne-am gandit sa iti oferim cateva ponturi si sugestii care sa te ajute in selectia si alegerea celor mai buni doctori.

 

Documentarea si alegerea initiala

Dupa cum probabil stiai, alegerea doctorului chirurg este primul si cel mai important pas atunci cand vrei sa faci orice operatie. Rinoplastia nu face exceptie de la aceasta regula, cu atat mai mult cu cat in joc sunt nu doar sanatatea, ci si aspectul estetic al fetei tale.

Poate ai cautat pe net sau poate vreo prietena ori vreun coleg ti-a recomandat un doctor estetician pentru operatia estetica a nasului. Sau poate chiar nu ai pe nimeni sa te indrume si chiar nu stii cum sa alegi cel mai bun doctor in rinoplastie. In oricare din situatiile de mai sus te afli, este bine sa iti iei toate masurile de precautie si sa incerci sa iti asumi cat mai putine riscuri. Cu alte cuvinte, sa faci tot ce tine de tine pentru a te asigura ca vei fi pe mainile unui doctor foarte bun.

Bine, bine, vei spune, dar cum as putea sa ma asigur ca nu voi gresi si ca voi alege cel mai bun doctor pentru rinoplastie?

Pentru a raspunde la intrebarea ta, mai intai trebuie sa stii ca in Romania exista multi doctori specializati in operatii estetice, respectiv in operatia de rinoplastie. Si ca in orice domeniu, unii sunt mai buni, altii mai putin. Atunci cand nu ai nicio informatie si nu stii ce doctor sa alegi, primul pas este te documentezi asupra experientei si rezultatelor (pe internet gasesti o multime de resurse). Dupa aceasta poti sa selectezi chirurgii care au recenzii foarte bune si apoi sa te programezi la consultatii.

In randurile de mai jos iti vom explica cum sa te pregatesti si ce intrebari sa ii pui oricarui chirurg estetician atunci cand te vei programa la prima consultatie, aceasta etapa fiind decisiva in alegerea celui mai bun doctor.

 

Pregatirea consultatiei

Inainte sa te prezinti la prima consultatie de evaluare, iti recomandam sa faci 4 liste cu urmatoarele:

a) Toate medicamentele si suplimentele pe care le iei in acest moment;
b) Tot istoricul tau medical; ce boli ai avut si ce operatii ai suferit; de ce boli sufera parintii sau rudele tale apropiate (daca e cazul);
c) Lista cu intrebari de pus chirurgului estetician (o gasesti mai jos);
d) Poze cu rinoplastii pentru a-i arata doctorului cum ai vrea sau cum nu ai vrea sa arate nasul tau in final.

SFAT: Cel mai bine este sa printezi aceste liste pentru ca altfel sunt mari sanse sa uiti anumite intrebari sau amanunte pe care le-ai notat pentru a i le comunica doctorului. Dintre toate aceste liste, poate cea mai importanta este lista cu intrebarile. Aceasta s-ar putea sa-i puna pe jar pe unii doctori, nu insa si pe cei profesionisti, cei ce sunt alaturi in orice moment de pacientii lor si au ca scop rezultate finale de exceptie.

 

Lista cu intrebari

1. Exista vreun motiv pentru care nu ar fi indicat sa imi fac aceasta operatie?
2. La ce riscuri si complicatii ma expun?
3. Puteti sa-mi aratati toata galeria de poze inainte si dupa rinoplastie si nu doar operatiile dumneavoastra cele mai reusite?
4. Prin ce metoda preferati sa realizati rinoplastia: deschisa sau inchisa?
5. Exista vreo procedura noua de remodelare a nasului de care eu nu stiu?
6. Ce schimbari structurale ii veti face nasului meu?
7. Voi avea nevoie de o grefa? Daca da, ce fel de grefa?
8. Cat timp imi recomandati sa imi iau liber de la facultate/ serviciu?
9. Ce analize trebuie sa fac inainte de operatie?
10. Ce medicamente imi veti administra dupa rinoplastie?
11. Daca in orele de dupa operatie voi avea nevoie de dumneavoastra sau de un membru al echipei, cum va pot solicita?
12. Ce sfaturi imi puteti da pentru a ameliora disconfortul sau durerea?
13. Ce tip de anestezie folositi? Pot opta si pentru alt tip de anestezie?
14. Imi vor ramane cicatrici? Daca da, cat de evidente vor fi?
15. Cand imi vor fi scoase firele?
16. Dupa cat timp pot incepe sa fac sport?
17. Pot sa port ochelari in zilele de dupa rinoplastie?
18. Trebuie sa urmez vreo dieta inainte sau dupa operatie?
19. Urmez o medicatie pentru slabit/ depresie/ contraceptie. Exista reactii adverse?
20. Cum, cu ce si cat timp imi va fi bandajat nasul dupa operatie?
21. In caz ca voi avea o urgenta in zilele de dupa operatie, noaptea, ce trebuie sa fac? Exista cineva care sa ma ajute?
22. Cat va costa in final operatia mea? Exista si alte costuri (medicamente, personal auxiliar, consultatii post-operatorii, etc)?
23. Care este politica dumneavoastra cu privire la ingrijirea post rinoplastie?
24. Credeti ca asteptarile mele sunt realiste?
25. Cand si cum pot sa platesc operatia?
26. Exista vreun aspect pe care nu l-am pus in discutie si de care ar trebui sa stiu?
27. Cu cat timp inainte trebuie sa ma programez pentru operatie?

Nu uita sa printezi aceasta lista inainte de a te prezenta la fiecare consultatie. Scoate-o de fiecare data, pune intrebarile si urmareste raspunsurile chirurgilor. Astfel iti vei da seama care este cel mai bun doctor din cei selectati initial de tine. Chirurgul potrivit ar trebui sa rapunda fara ezitare la toate intrebarile de mai sus si sa nu se supere pentru curiozitatea sau masurile tale de precautie. In fond, si tu si el aveti acelasi scop: remodelarea nasului cu un rezultat final de exceptie.

 

Ai intrebari despre operatia de remodelare a nasului?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de rinoplastie sau iti doresti sa descoperi daca esti un candidat potrivit pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE OPERATIE

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!